BOLNICE OPASNO ZADUŽILE GRAD: Zagrebu na naplatu stiglo gotovo 12 milijuna kuna

Photo: Luka Stanzl/PIXSELL

Dugovi ovih bolnica gomilaju se još od kraja prošle godine.

Grad Zagreb ostat će bez 11.759.519, 29 kuna zbog podmirenja dugova Kliničke bolnice “Sveti Duh” i Specijalne bolnice za plućne bolesti koje su inače pod gradskom jurisdikcijom. Naime, ti se dugovi gomilaju još od kraja prošle godine.

Tako će Kliničkoj bolnici “Sveti Duh” biti podmiren dug od 8.543.808,48 kuna, a na račun Specijalne bolnice za plućne bolesti Grad će uplatiti još 3.215.710,81 kunu.

“Nastali gubici posljedica su i utvrđenih, a nedostatnih sredstava za provođenje ugovorene zdravstvene zaštite s Hrvatskim zavodom za zdravstveno osiguranje i nerazmjernih troškova u raspodjeli mjesečno, odnosno godišnje utvrđenih sredstava za provođenje zdravstvene zaštite iz obveznog zdravstvenog osiguranja između troškova na koje uprava bolnice ne može utjecati (prava zaposlenika) i troškova za provođenje zdravstvene zaštite. Povećanje materijalnih prava zaposlenika nije na odgovarajući način pratilo i povećanje financijskih sredstava za provođenje zdravstvene zaštite”, objasnili su iz Grada, prenosi Večernji.


Komentari