BOLNICA GOLJAK NA NOGAMA: Traje potraga za zaposlenicom koja se iživljavala na djeci (FOTO)

”Jako mi je žao, jako sam nestretna zbog ovog nemilog događaja.”, kazala je ravnateljica bolnice.

Dijana Sajko s javnosti je podijelila priču o udaranju djeteta s posebnim potrebama na zagrebačkom Goljaku, a nakon što je potresno svjedočanstvo objavila na društvenim mrežama, cijela priča dobila je i svoj nastavak. Nedugo nakon objave mame Dijane, poslali smo upit Specijalnoj bolnici za zaštitu djece s neurorazvojnim i mortoričkim smetnjama Goljak, a odgovor je stigao s adrese ravnateljice bolnice, Katarine Bošnjak – Nađ.

Ravnateljica bolnice Katarina Bosnjak-Nadj. Photo: Goran Stanzl/PIXSELL

Izrazila je žaljenje zbog nemilog događaja te naglasila kako će se potruditi razjasniti sve okolnosti i sankcionirati ovako oponašanje, a njezin odgovor prenosimo u cijelosti.

“Poštovana,

jako mi je žao, jako sam nestretna zbog ovog nemilog događaja.
Čim sam jutros dobila mail od gospođe Dijane Bole odmah sam zatražila sastanak s djelatnicima koji su u to vrijeme jučer radili, s glavnom sestrom i voditeljem odjela, s glavnom sestrom Bolnice, obavijestila sam pomoćnicu za kvalitetu, nazvala mamu Bole, ona će danas poslije posla doći k meni na razgovor, da sve čujem iz prve ruke. Budite sigurni da ću poduzeti sve korake da ovakvo ponašanje najstrože sankcioniram.
 
U ove dvije godine od kada sam ravnatelj uvijek sam roditeljima na raspolaganju za razgovor, za pritužbe i pohvale. Jako mi je žao da se mama nije obratila odmah doktorici Fruk koja je radila vrata do nje, da joj nije rekla na pregledu što se dogodilo, da se nije javila ni meni kao ravnatelju da mi kaže što je vidjela. Odmah bismo u istom momentu poduzeli korake. Ali i ovako ću se potruditi da razjasnimo sve okolnosti i sankcioniramo ovakvo ponašanje.”

Zaposlenica dijete udarala po licu

Podsjetimo, Dijana Sajko je prilikom posjeta Goljaku, naišla na doista zastrašujući prizor.

“Riječ je o Gornjem Goljaku, a scena se događala iza zamahljenih stakala. Išla sam svome djetetu otkopčati jaknu i primijetila sam kako je zaposlenica vikala na dijete, primila ga za lice i odgurnula ga u kolica. Riječ je o djetetu između tri i četiri godine starosti s posebnim potrebama. Doslovno sam uletila u prostoriju i gospođi svašta izgovorila”, ispričala nam je Dijana Sajko koja je prije toga, cijelu priču objavila na društvenim mrežama.

Goran Stanzl/PIXSELL
Goran Stanzl/PIXSELL

”Djelatnica je reagirala potpuno hladnokrvno i kazala mi nije njima ništa”, nastavlja Sajko svoju priču. Kako je kazala, o ovom slučaju obavijestila je Ravnateljstvo bolnice, a na njezin post reagirale su i brojne druge majke koje su sa zagrebačkom bolnicom također imale negativna iskustva.

Evo što je napisala na Facebooku:

“Ali nazalost, nije to sve, nego, razlog pisanja ovog posta je malo niza djelatnica, bijele kratke kose na tom odjelu koja TUCE djecu!! Doslovno, TUCE!! Jedan decko je sjedio tako spigan na stolici kako su ga ostavili i pokusavao dohvatiti stol, a siroce ne moze, i na kraju uspije i malo pogurne stol, mislim, koliko djete moze pogurnuti stol.. i ova glupaca dode, stisne ga jako za facu, nesto se prodere i baci mu glavu u stranu, zgrabi ga sa stolice i baci na onu njihovu lezecu sjedalicu, zaveze, primi za dio di su noge tako da glava visi prema podu, i povuce ga na drugu stranu hodnika i jos nogom sutne tu sjedalicu da ga namjesti i mase rukama prema njemu, valjda se jos derala.“, opisuje ova majka alarmantnu  situaciju u koju se, kako kaže, jednostavno morala umiješati.

>>> TRAGIČNA SMRT NOVOROĐENČETA, MAJKA ZAVAPILA: ‘Tri puta skakanje po stomaku da bi moj Ivano izašao van…’

>>> PRAVI HOROR U ZAGREBAČKOM RODILIŠTU: Trudnice danima spavaju na KRVAVIM PLAHTAMA! (FOTO)

Komentari

loading...