BOLEST KOJA SE PREKASNO OTKRIJE! ‘Žene, KARCIONOM DOJKE ne događa se nekome drugom!’

Predsjednica udruge Europa Donna Hrvatska, doc. dr. sc. Vesna Ramljak, poslala je poruku svim ženama da pravovremeno odlaze na preglede dojki i redovito kontroliraju svoje zdravlje.

Europa Donna Hrvatska je i ove godine, 16. put zaredom, prvu subotu u listopadu organizirala povorku sjećanja na sve preminule od raka dojke, ali i sve one koji se hrabro bore s tom zloćudnom bolesti. Kao i lani, povorka hrabrosti krenula je u 10 sati od zgrade Hrvatskog narodnog kazališta u Zagrebu i zaustavila se na Cvjetnom trgu, gdje je prigodnim programom obilježen 16. Dan ružičaste vrpce.

pustanje balona

”Liječenje raka je u posljednjih 20-ak godina znatno uznapredovalo, no karcinom dojke se, nažalost, kod prevelikog broja žena prekasno otkrije. Upravo zato Europa Donna Hrvatska organizira “Dan ružičaste vrpce” obilježava Ružičasti mjesec i uporni smo u prikupljanju novca za kupnju aparata za intraoperativno zračenje našom kampanjom “Darujmo ružičasti život”. Jedan od naših najvažnijih zadataka je neprestano upozoravati na važnost ranog otkrivanja raka dojke jer se gotovo 90% žena može izliječiti ako se bolest otkrije u početnom stadiju”, rekla je doc. dr. sc. Vesna Ramljak, prim. dr. med., te istaknula kako je presretna i zahvalna partnerima, među kojima je i tvrtka Solgar, koji im pomažu da prikupe 4,5 milijuna kuna koji su im potrebni za kupnju spomenutog aparata.

>>> SANDRA PERKOVIĆ KAO OD MAJKE ROĐENA: ‘Bila mi je čast!’


Komentari