BLOKADA OD JANKOMIRA DO ZAPREŠIĆA: Urušava se most Sava, pukla dva čelična ležaja

ILUSTRACIJA: Davor Puklavec/PIXSELL

Policijska uprava Zagrebačka izvijestila je da se zbog tehničkih problema zatvara promet na dionici A2 od čvora Jankomir do čvora Zaprešić, u smjeru Macelja.

Obilazni pravac je Ljubljanska avenija-Ulica Velimira Škorpika-Aleja Bologne, što su također frekventne prometnice.

HAK javlja kako je promet zatvoren zbog konstrukcijskih problema na mostu Sava. Zbog zatvaranja autoceste kolona je na zagrebačkoj obilaznici (A3) kod čvora Jankomir prema Zagrebačkoj aveniji.

Opasnost od urušavanja

Odmah su alarmirane nadležne službe te je utvrđeno da je na jednom betonskom upornjaku došlo do puknuća dva čelična ležaja na kojima leži čelična konstrukcija mosta. Kako ne bi došlo do većih oštećenja, a u konačnici i urušavanja mosta, odmah je odlučeno da se most zatvori za promet.

Prema dostupnim informacijama, javlja Jutarnji list, promet preko mosta Sava bit će obustavljen do 18 sati, nakon čega će se uspostaviti privremena regulacija prometa te će se jednom stranom mosta promet odvijati dvosmjerno.

Zasad nije poznato kada bi oštećenje mosta moglo biti sanirano, ali već su danas kontaktirani proizvođači ležajeva mosta koji bi ih u najkraćem mogućem roku trebali izraditi.

Komentari