Bliski susret Markuševčana s – jazavcem! I to po drugi put

Terenska ekipa iz Skloništa za nezbrinute životinje Grada Zagreba je, drugi put u manje od dva tjedna, “iseljavala” jazavca iz zagrebačkog naselja Markuševec.

Jazavac je u subotu popodne šetao po dvorištu u Markuševcu, a budući da ga vlasnik nije znao otjerati, u pomoć je pozvao Sklonište u Dumovcu. Oni su jazavca uhvatili, stavili u transportni spremnik i odvezli na Medvednicu.

Iz Dumovca su podsjetili da je njihova terenska ekipa u Markuševcu bila i 22. studenoga kad je preuzela jazavca koji se bio udomaćio pa su ga Markuševčani viđali danima.

“Ponovni susret Markuševčana s jazavcem! Jučer poslijepodne dobili smo dojavu da se jazavac šeće jednim dvorištem u Markuševcu. Čovjek nije bio siguran kako otjerati neobičnu zvjerku, pa nas je nazvao. Došli smo, ulovili jazavca i odvezli ga na Medvednicu. Ovo nam je drugi posjet Markuševcu zbog jazavca u manje od dva tjedna. Naime, 22. studenoga u središtu naselja smo preuzeli jazavca kojeg su Markuševčani viđali danima. Tog smo jazavca pustili u šumu na obroncima Medvednice, no jučer smo otišli mnogo dalje na planinu kako bismo pustili preuzetu životinju. Je li riječ o istoj ili različitoj zvjerki, ne znamo. Slične su veličine, no kako u intervencijama nije bilo potrebe za veterinarskom skrbi, životinje nisu detaljno pregledavane. Možda je riječ o braći, a možda je i riječ o istom jazavcu koji je shvatio da mu je život u blizini čovjeka dobar. Kraj kuća može pronaći dobro mjesto za jazbinu, a ostaci hrane, pronađeni u otpadu, mogu biti slastan obrok. Bit će zanimljivo vidjeti hoćemo li uskoro ponovo u Markuševec zbog jazavca”, napisali su iz Azila Dumovec na Facebooku.


Komentari