Blago raste broj zaraženih: Ukupno dosad 315 zaraženih osoba u Hrvatskoj

Foto: Damjan Tadic / CROPIX

U ponedjeljak je u Hrvatskoj bilo ukupno 315 zaraženih osoba dosad, od čega je 5 osoba ozdravilo. Pet osoba je na respiratoru.

Dosad je obavljeno ukupno 2757 testiranja, a 33 su u tijeku. Pozitivno je testirano 15 liječnika specijalista iz bolnica, 1 liječnik obiteljske medicine, 4 specijalizanta i tri medicinske sestre.

U subotu je Nacionalni stožer donio i nove mjere koje se odnose na radno vrijeme trgovina, ali i Odluku koja jasno propisuje sve epidemiološke te zaštitne mjere kod taxi prijevoznika.

Nacionalni stožer civilne zaštite donio je u petak dodatne mjere kako bi se spriječili dodatni socijalni kontakti. Mjere su vezane uz sklapanje braka i životnog partnerstva te pogreba. Prema novim pisanim odlukama, vjenčanja i pogrebi će se organizirati u krugu najuže obitelji, uz nazočnost službene osobe, ali samo pod uvjetom da nitko nema respiratorne simptome. Zatvorena su dječja igrališta i sportska igrališta.

Podsjećamo na potrebu pridržavanja mjera osobne higijene i socijalnog distanciranja svakog pojedinca: u zatvorenim prostorima potrebno je držati distancu od 2 metra, na otvorenom prostoru od 1 metar.

Najbolja zaštita je poštivanje mjera prevencije te izbjegavanje dodirivanja očiju, nosa i usta.

Komentari