Blagdani su posebno teški za one u bolnici, no iz KB Dubrava stižu lijepe vijesti- Milan je za Božić dobio novo srce

Photo: Goran Stanzl/PIXSELL/ Ilustracija

Za vrijeme blagdana posebno je teško onima koji se bore za život, no nasmijana lica liječnika i medicinskog osoblja, daje im nadu. Neki će ovaj Božić pamtiti kao najljepši, a među njima je Milan Severović.

Ovome je 65-godišnjaku u KB Dubrava transplantirano srce. Operacija je počela na Badnjak, a novo srce zakucalo je u subotu, piše RTL.

“Osjećam se izvrsno! Dobro je za sada, a hoće li se stanje mijenjati ili ne, na lošije ili bolje – a trebalo bi biti na bolje“, otkrio je Milan.

Operacija je trajala sedam sati, a Milanova supruga nije skrivala sreću kada je doznala da je sve prošlo dobro. Milan je dobio novu priliku za život, no na drugom kraju KB Dubrava, vode se teške bitke. Raditi u COVID odjelu, nije lako, a medicinski tehničar Josip Knežević kaže da je njegova želja da pacijenti koji su u kritičnom stanju dobiju bitku za život. Za medicinske djelatnike, predaha nema.

“Posebno emotivno, jučer mi je sin od 10 godina rekao, kad sam im rekla da moram ići na Božić raditi i da me neće biti kod kuće – on mi je rekao: pa dobro, ali bar si za Badnjak kod kuće“, otkrila je Vlasta Merc, anesteziologinja.

Liječnici upozoravaju da ne treba odgađati odlazak u bolnicu zbog blagdana, jer svaka minuta puno znači.

“To je tako prirodno da čovjek trpi doma dok može iako to nije najbolji način razmišljanja. Ako imaju nekakvih problema onda treba doći odmah i na vrijeme, a ne čekati zadnji trenutak“, zaključila je Zrinka Šafarić Oremuš, anesteziologinja u KB Dubrava.

Komentari