BJEŽALI KO SUMANUTI: Kiša uhvatila ekipu na Cvjetnom, ove fotke morate vidjeti (FOTO)

Davor Puklavec/PIXSELL

U zadnjih tjedan dana, svjedočimo rijetko viđenim prizorima nevremena u Zagrebu.

Kiša je i u ponedjeljak iznenadila Zagrepčane: nebo se doslovno otvorilo te građane prekinulo u obavljanju svakodnevnih obaveza.

Podsjetimo, jako grmljavinsko nevrijeme u subotu je pogodilo Zagreb. U kratko vrijeme, otprilike od 19 do 22 sata, pala je obilna kiša. Zbog toga je došlo do poplavljivanja podruma, šahtova i podzemnih prolaza. Često se mogla čuti grmljavina, a osim toga, 15-ak minuta je padala i jaka tuča.

>>> APOKALIPTIČNI PRIZORI U ZAGREBU: Pogledajte ove fotke i snimke, garantiramo nećete ostati ravnodušni!

Vatrogasci imali pune ruke posla

RTL-ov meteorolog, Nikola Vikić Topić, kazao je kako je palo sveukupno 31,5 litara oborine po četvornom metru. Ako to usporedimo s lipanjskim prosjekom, vidjet ćemo da je u subotu u samo nekoliko sati pala jedna trećina onoga što uobIčajeno padne u cijelom mjesecu. Ipak, ono što treba imati na umu jest da je lipanj na kopnu inače jedan od najnestabilnijih mjeseci.

Razlog takvoj promjenjivosti možemo tražiti u čestim prodorima vlažnog i hladnog oceanskog zraka s Atlantika koji pristiže nad već prilično zagrijano europsko kopno uslijed čega dolazi do burnih reakcija u atmosferi. Čim će malo ojačati azorska anticiklona, a to će vjerojatno biti za neka dva do tri tjedna, ona će spriječavati tom vlažnom zraku i ciklonama da se probija do našeg područja.

Stoga, do daljnjeg ostaje promjenljivo. Idući dani bit će također prošarani kišom. Jedino ćemo u utorak i srijedu imati jednu suhu stanku. Nakon toga ponovno kiša, a nazire se i neko zahlađenje za pet ili šest dana.

Kako je to izgledalo jučer, pogledajte u fotogaleriji!

>>> ZBOG NEVREMENA IMALI IMALI PUNE RUKE POSLA: Vatrogasci intervenirali na 40-ak lokacija diljem Zagreba


Komentari