BIZARNO! Ustavni sudac polijevao susjede u dvorištu, napadnuta žena tvrdi: ‘Pokušao mi je nabiti glavu na ogradu’

Screenshot

Snimka na kojoj ustavni sudac Andrej Abramović polijeva svoje susjede šmrkom u jednom zagrebačkom kvartu, šokirala je javnost. Sudac je polijevao osobe koje rade u susjednom prostoru, a da stvar bude još gora, to nije prvi put da se incident dogodio.

U srijedu navečer desetak mladih se nakon posla okupilo u dvorištu koje graniči s dvorištem Abramovića, a njemu to nije baš najbolje sjelo. On pak tvrdi kako su ga okupljeni vrijeđali te da ih je upozorio da će zalijevati biljke u vrtu.

“Oni ne da se nisu maknuli, nego su grupno prišli ogradi i vrijeđali me, čak i gađali blatom, sve upornošću seoske budale koja draži vezanog psa. Zalio sam i njih u samoobrani. Nabacivanje blatom i vrijeđanje predstavljaju kazneno djelo uvrede, a pravo na nužnu obranu jamči mi čl. 21. Kaznenog zakona”, iznio je svoju stranu Abramović za Novu TV.

Zbog polijevanja, situacija je eskalirala u fizički napad. Tamara, jedna od okupljenih susjeda tvrdi da mu je pokušala izmaknuti cijev iz ruke, ali da ju je sudac zgrabio desnom rukom za potiljak glave. Nakon toga su ga u revoltu počeli gađati grumenom zemlje. Zbog incidenta je morala intervenirati i policija, a Nova TV doznaje da je u tijeku i kriminalističko istraživanje.

Abramović kaže kako je i ranije upozoravao susjede da ne koriste dvorište na način koji nije predviđen kućnim redom i da im ga je on osobno uručio. Susjedi pak tvrde da on odbija svaku vrstu komunikacije te ih isključivo tjera kada se pojave u dvorištu. Ustavni sudac smatra da nije reagirao neprimjereno s obzirom na funkciju koju obnaša. Iz Ministarstva pravosuđa tvrde obrnuto, a navedeno je komentirao i ustavnopravni stručnjak Mato Palić.

“Postoji način kako se reagira u takvoj situaciji. On je mogao u slučaju napada obratiti se policiji ili drugačije to riješiti”, kaže Palić.

Komentari