BIZARNA PRIČA IZ PODGORE Milan Bandić dobio je titulu počasnog građanina dalmatinske općine: Sada su mu je oduzeli, evo i zašto

Nekadašnji gradonačelnik Milan Bandić 2014. godine postao je ni manje, ni više nego počasni građanin dalmatinske općine Podgora i to nakon što je općinskom dobrovoljnom vatrogasnom društvu donirao kompletno opremljeno vatrogasno vozilo.

No, tu počinje bizarna priča jer je pokojnom Bandiću oduzeta ta titula i to na posljednjem Općinskom vijeću Podgore.

Nekadašnji gradonačelnik Milan Bandić s načelnikom općine Podgora (foto: Zagreb.hr)

Kako su objasnili iz Nezavisne list mladih, s čije liste je i Petra Radić, nova načelnica Podgore iz:

“Kao što znate, 2014. godine, prvi put u povijesti naše Općine, dodjeljena je titula počasnoga građanina, ni manje ni više nego čovjeku koji je iza sebe imao preko 250 prijava te bezbroj afera. Titula je dodijeljena na račun poklanjanja vatrogasnog vozila starog više od 30 godina DVD-u “Podgora“.

Vozilo staro 30 godina

A bizarna priča se ovdje nastavlja, naime kako navode iz aktualne općinske vlasti Bandić im je poklonio vatrogasno vozilo staro – 30 godina.

Vozilo zbog neadekvatnog stanja nikada nije korišteno prilikom intervencija te je naposljetku prodano za dijelove, prenosi Slobodna Dalmacija. A nakon održane sjednice općinske Komisije za dodjelu javnih priznanja, jednoglasno je odlučeno kako će se pokojnom Bandiću titula laureata oduzeti, a odluku je podržalo i Općinsko vijeće.

Komentari