Gradonačelnik Milan Bandićć sazvao je izvanrednu konferenciju za medije na temu luskuznog Mercedesa koji koristi dok je njegov osobni automobil na popravku.

Podsjetimo, gradonačelnik je snimljen kako se dovozi u dvorište Javne vatrogasne postrojbe u Mercedesu E klase vrijednom 400 tisuća kuna. Zbog bure koja se digla u javnosti, Bandić je sazvao konferenciju za medije.

Prvi je govorio šef garaže Rafael Spajić i rekao kako se radi o kvaru na Bandićevu automobilu, zbog čega vozi sporedni Mercedes koji je zamjensko vozilo.

“Daruvarske su registracije jer je gradonačelnikovo vozilo trenutno na servisu, a kvar će biti otklonjen za nekoliko dana”, rekao je.

Potom je govorio pročelnik Ureda gradonačelnika, Miro Laco. “Mislim da je situacija uredna. Poslovanje ureda gradonačelnika u koje spada i garaža je uredno, ovo vozilo Grad Zagreb ne košta ništa”, rekao je i poručio kako su ostala vozila za potrebe gradske uprave nabavljena putem javne nabave, preko rent-a-cara, što je 15 posto jeftinije nego ranijih godina.

Nakon njega je govorio Pavle Kalinić koji je rekao kako svaki auto treba biti u skladu s funkcijom koju osoba obavlja, a po sigurnosnom pitanju rekao je kako ne vidi nikakav problem da gradonačelnik dobije zamjenski auto te da smatra kako su oni koji su dali taj zamjenski auto vodili računa o funkciji koju gradonačelnik obavlja.

Večeras ste me stvarno ugodno iznenadili i hvala vam što ste došli. Da smo napravili tri škole i vrtića ne bih vidio ovoliko televizija, to samo pokazuje gdje živimo”, rekao je Bandić i dodao kako svako dvorište Janjevaca ima takav automobil u svojem dvorištu.

“Kada sam dolazio zvali su me prijatelji Janjevci i rekli kako svako dvorište Janjevca u Dubravi i svaki Imoćanin u dvorištu ima takav auto”, dodao je.

“Ja mislim da smo mi u banani. 2017. u Hrvatskoj se baviti ovim stvarima je ispod razine ljudskog dostojanstva. Jadni su mediji i televizije, dalekovidnice, koje se bave ovim čim se mi bavimo. Ovo je karikatura. Kada budem pisao memoare moji će biti čitaniji od Churchillovih. Hvala vam što ste došli. Ono što je Frljić napravio u Kerempuhu, zamolit ću njega da na tragu ovoga napravimo jednu predstavu. Mislim da će biti jedna od najgledanijih. Ovo je posao za karikaturiste. Hvala što ste došli još jednom. Sad prisežem da ću čim zatopli ići pješke do gradske uprave. Bit će to dobro za moje zdravlje”, rekao je i ispričao kako mu je jedna novinarka danas rekla kako ozbiljno sumnja da automobil koji vozi nije zamjenski i upitao: “Gdje mi živimo?”.

Na pitanje novinarke koliko će voziti zamjensko vozilo odgovorio je: “Čestitam vam” i uz smijeh dodao: “Pa to je strašno. Ponekad netko nauči nešto, a netko nikad ne nauči ništa”, rekao je Bandić i zaključio kako ćemo sutra pobijediti Francuze.Pdvorištu ima takav auto”, dodao je.

 

Komentari