BIZARAN SKANDAL U KB DUBRAVA! Javili obitelji da je tata umro pa ga pronašli živog u sobi

Foto: Matija Habljak/PIXSELL

“Iskreno se ispričavam cijeloj obitelji i potpuno mi je jasno koliko im je teško”, rekao je ravnatelj KB Dubrave Ivica Lukšić majci i kćeri kojoj su djelatnici covid bolnice “živog pokopali” supruga i oca. Naime, bizarna priča započela je u ponedjeljak kada im je javljeno kako je Zlatko Gašljević preminuo te da preuzmu stvari pokojnika.

“Primite našu sućut”, rekao je djelatnik bolnice preko telefona i dodao da po pokojnikove stvari dođu u srijedu između deset i 12 sati. Vijest je kćer i majku slomila, a počeo se organizirati i sprovod, piše Jutarnji.

“Tatu smo oplakali, ljudi su nam izražavali sućut i palili svijeće za oca. Majka je bila slomljena”, kazala je za Jutarnji Arijana Mužek, kći Zlatka Gašljevića.

Nakon dva dana tugovanja, u srijedu su otišli pokupiti očeve stvari. No, tada su uočili nešto neobično. Među stvarima nije bilo ni mobitela ni punjača pa pitali sestru gdje su.

“Otišla ih je potražiti i tada je sve postalo čudno. Digla se strka, a na kraju su nam rekli da je tata živ i da se nalazi na intenzivnoj njezi“, prisjeća se Arijana koja je, malo je reći, ostala u šoku.

“A što je najstrašnije, tata nije dobro. Na respiratoru je, sada ima brojne druge zdravstvene probleme i bojim se da ishod neće biti dobar, a u tom slučaju bismo morali ovu strahotu proživjeti ponovno”, dodaje.

Kaže da za ovu pogrešku ne krivi Upravu bolnice ni djelatnike, zna da imaju puno posla, ali unatoč tome takvo nešto ne smije se dogoditi.

Lukšić je upoznat s ovom situacijom i radi na rasvjetljavanju slučaja. Kaže da je ovo vrlo osjetljiva situacija, ali i da moli obitelj za razumijevanje pošto su svakog dana pod velikim pritiskom.

Inače, Zlatko Gašljević, kojemu je 78 godina, hospitaliziran je prije tri tjedna zbog aneurizme, i to u KBC-u Zagreb gdje je i operiran. Rutinskim pregledom utvrđen mu je covid-19 te je prebačen u KB Dubrava gdje je završio na odjelu intenzivne njege i respiratoru.

Obitelj je i dalje u strahu što će biti sa njihovim Zlatkom.


Komentari