BIVŠI SABORSKI ZASTUPNIK PROGLAŠEN KRIVIM: Dobio 2,5 godina zatvora za silovanje i seksualno uznemiravanje bivše zaposlenice

Srdjan Vrancic / CROPIX

Damir Škaro, bivši predsjednik Autokluba Siget i nekadašnji zastupnik HDZ-a, u srijedu je proglašen krivim za silovanje i spolno uznemiravanje bivše zaposlenice u toj tvrtci.

DAMIR ŠKARO SE BRANIO OD OPTUŽBI ZA SILOVANJE! Uskoro presuda, prijeti mu i do 5 godina zatvora

Presuđena mu je jedinstvena kazna od dvije godine i šest mjeseci zatvora, a morat će platiti i 3787 eura radi troškova suda, ali i vještačenja.

U srijedu su, doznaje Jutarnji list, na čitanju presude bili roditelji žrtve, ali ne i Škaro, a

Kako je Zagreb.info ranije pisao, Škarina obrana je prošlog petka iznijela svoju obranu, ali Škaro se ni tada nije pojavio na sudu već je obranu odradio njegov odvjetnik, Rafael Krešić koji je zamijenio prethodnog pravobranitelja, Krešimira Krsnika.

Inače, optužba je teretila tereti Škaru da je ova kaznena djela počinio tijekom lipnja 2019. godine pa sve do 10. kolovoza te iste godine u prostorijama AK Siget.

Uhićen je po povratku iz BiH 4. rujna 2019. godine, a optužnica je podignuta us tudenom te godine. Medicinsko vještaćenje je potvrdilo škarin DNK na haljini žrtve, a žrtva je svoje svjedočenje dala videoiskazom, kako joj je dijagnosticiran PTSP.

Ispitani su i svi svjedoci iz autokluba, nakon čega je Škaro pušten da se brani sa slobode.


Komentari