BIVŠEG ŠEFA SREBRNJAKA NE PUŠTAJU NATRAG: ‘Danas sam došao i poljubio vrata svoje ordinacije’

Foto: Zarko Basic/PIXSELL

Bivši ravnatelj Dječje bolnice Srebrnjak Boro Nogalo vratio se na radno mjesto, ali su ga dočekala zaključana vrata ordinacije. Na radno mjesto vraćen je odlukom Općinskog radnog suda u Zagrebu u prosincu prošle godine.

“Nakon 22 godine, nakon što smo bolnicu digli do najvećih visina u toj struci, nakon što smo dovukli najveći projekt u ovoj državi, nakon moje protuzakonite smjene, ne samo da su me suspendirali i odstranili iz bolnice, danas sam došao i poljubio vrata svoje ordinacije“, izjavio je Nogalo za Index.hr.

Općinski radni sud zaključio je da se Nogalo mora vratiti na radno mjesto jer je njegova smjena bila protuzakonita.

“Nogalo kao ravnatelj bolnice sve zapošljavanje liječnika radio u dogovoru sa svjedokinjom, odnosno članicom Upravnog vijeća Stavljenić Rukavinom i dogradonačelnikom Vukičević, jer je životno i logično da u razdoblju u kojem je tužitelj višekratno imenovan ravnateljem nije bilo primjedbi na njegov rad, a Upravno vijeće je to moralo znati jer je njihova obveza pravilno funkcioniranje bolnice”, stoji u obrazloženju presude.

Nogalo kaže da su u ordinaciji ostale njegove privatne stvari i dokumentacija iz vremena kad je vodio bolnicu, do kojih sada ne može.

“Vjerojatno su sad otuđili dio moje dokumentacije koja je bila u kancelariji. Vjerojatno su uzeli i dio stvari iz vremena kad sam rukovodio bolnicom i sad će, naravno, izmišljati da sam tko zna što napravio iako je sud rekao je sve ono što sam radio bilo zakonito. Danas sam tražio da mi vrate moje stvari, da se to napravi kako treba. Nisu me ni pozvali kad su ulazili unutra i mijenjali ključ”, rekao je.

Nogalo nije zabrinut zbog svog radnog mjesta, već zbog države koja dozvoljava da djeca ostaju bez pedijatra zbog politike.

“Ja ne kukam nad svojom sudbinom i nad zaključanim vratima. Ja kukam za državom koja ovo dozvoljava, za pravosuđem i institucijama koje ovo dozvoljavaju, kukam za narodom koji bira ove ljude… Ja sam ovdje nebitan, ne tražim milost. Nastavit ću se boriti svim dozvoljenim sredstvima, protiv svega onog što uništava zdravlje ove nacije. Ako dirate djecu i pedijatre, dirnuli ste budućnost ove nacije, a sve u ime kapitala“, zaključio je.

Nogalo je protuzakonito smijenjen 2019. godine. Optužen je da je protuzakonito zaposlio nekoliko liječnika bez odobrenja Ministarstva zdravstva i Grada Zagreba. Na mjesto ravnatelja postavljen je 32-godišnji specijalizant Ivo Dumić Čule.


Komentari