BITKA ZA BANDIĆEVU OSTAVŠTINU: Vesna i rođaci se bore za luksuzne nekretnine, a u pitanju je vrtoglava cifra

Foto: Ronald Gorsic / CROPIX

Iako je od njegove smrti prošlo gotovo godinu dana, bivši gradonačelnik Milan Bandić iza sebe je ostavio puto nerazjašnjenih okolnosti. Od toga kako je umro, pa sve do mitske imovine kojoj je gotovo nemoguće ući u trag. Toga je svjesna i Vesna Bandić kojoj pripada tek dio ostavštine nekadašnjeg šefa Zagreba.

Prema neslužbenoj procjeni, Bandić je iza sebe ostavio najmanje 20 milijuna kuna u što su uključene nekretnine, umjetnine i drugo. Točnije, četiri stana u Zagrebu u vrijednosti od oko 10 milijuna kuna, imanje u Hercegovini također u vrijednosti od 10 milijuna kuna, vikendica u Samoboru, oldtimeri i umjetnine. Od svega navedenog, Vesni je pripao dio nekretnine u Bužanovoj, a druga polovica ide Bandićevom bratu, vikendica u Samoboru te dio posjeda u Hercegovini.

Pri tome treba naglasiti da samo polovica penthousea u Bužanovoj vrijedi oko 2,2 milijuna kuna, a tu je i garažno mjesto u vrijednosti od 100 tisuća kuna. Ukupna vrijednost stana od preko 200 četvornih metara iznosila bi oko pet milijuna kuna, a u to nije uključen dizajnerski namještaj kojeg je Bandić obožavao.

Vesna Bandić naslijedila je i vikendicu u Samoboru koju dijeli sa kćeri Ana Marijom. Riječ je kući od 55 četvornih metara i okućnici od 3.000 četvornih metara. Iako vrijednost na imovinskoj kartici iznosi svega 165. 000 kuna, Jutarnji doznaje da se slične vikendice na istom području prodaju i po cijeni od 100 tisuća eura. Još kada se k tomu dodaju i slike  slike Ede Murtića, Lea Juneka, Krste Hegedušića i Dušana Džamonje, vrijednost vikendice sigurno raste, barem za nekoliko stotina tisuća kuna.

Stanovi na Krugama, Gračanima i Jarunu formalno su u vlasništvu obitelji Brzica iz Imotskog, no mogli bi pripadati Bandiću, iako Vesna tvrdi da nikad nije čula za te nekretnine. No, ne bi bilo loše imati ih. Stanovi na Krugama i u Gračanima imaju 93 kvadrata, dok je onaj na Jarunu nešto manji te iznosi 78 kvadrata. Uz to dolazi i garažno mjesto. Supružnici Brzica su prodali sva tri stana u posljednje tri godine. Zanimljivo, u intervjuu za Jutarnji, Vesna Bandić govorila je o prijatelju kod kojeg je novac njezina supruga, no navodi da se taj prijatelj nikad nije javio i da milijuna nema.

Jedna Bandićeva nekretnina posebno se ističe. Sagrađena od hercegovačkog kamena, s vinskim podrumom, garažom, bazenom i oldtimerima, vila u Poganoj Vlaki, pretpostavlja se, vrijedi više od deset milijuna kuna. Bandić je bio široke ruke, pa je luksuzna kuća u suvlasništvu Vesne i Anamarije Bandiće te njegovih rođaka, braće i oca.


Komentari