BITKA ZA BANDIĆEVE MILIJUNE Dok se Vesna žali da joj je teško, evo što kažu Zagrepčani o ostavštini bivšeg gradonačelnika

Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL/Ilustracija

“Ostat ću bez ičega. Njegova mirovina, koju sam dobila, jedva mi pokriva režije koje budu po četiri, pet tisuća pa zimi i 6000 kuna jer je stan velik, a imam mirovinu 6800 kuna. Od čega ću živjeti? Ponekad mislim: ‘Milane, dragi, ali samo si mi probleme ostavio?’. A znate kako kruže priče da ima milijune negdje zakopane, da su u Dubaiju računi pa kod prijatelja… Možda to sve i ima, ali mi nikad nije rekao za to. Kad sam ga pitala: ‘Gdje ti imaš sav taj novac?’, rekao bi mi: ‘Kod prijatelja”, izjavila je Vesna Bandić za Jutarnji i izazvala val reakcija.

Od smrti bivšeg gradonačelnika Milana Bandića prošlo je gotovo godinu dana, a prema neslužbenoj procjeni iza sebe je ostavio oko 20 milijuna kuna u što su uključene luksuzne nekretnine, umjetnine i drugo. No Vesna tvrdi da joj nije lako i da jedva preživljava. Bandić je svoju imovinu, ako je suditi po dostupnim informacijama, podijelio supruzi, kćeri Ani, ocu, bratu i rođacima.

Prema saznanjima Jutarnjeg radi se o četiri stana u Zagrebu u vrijednosti od oko 10 milijuna kuna, imanju u Hercegovini također u vrijednosti od 10 milijuna kuna, vikendici u Samoboru, oldtimerima i umjetninama. S obzirom na to da je Bandić na čelu Zagreba bio dva desetljeća, o njegovoj imovini upitali smo građane.

Putem Facebooka objavili smo fotoanketu s pitanjem “Je li Bandić iza sebe ostavio skrivene milijune?”. U preko 200 komentara nanizale su se razne teorije, ali i urnebesne izjave.

Neki su ironično poručili da je bivši gradonačelnik sve pošteno radio te da je bio “zagrebački Robin Hood”.

“Nije, sve je pošteno radio. Eno njegova žena jedva živi od 6800 kn i kopa po kontejnerima”, “Nije garant, kod njega je sve bilo transparentno”, “Nije! Ostavio je grad u tip top stanju”, pisali su ljudi u komentarima.

Foto: Screenshot

Neki su se našalili i da je sve potrošio na žičaru. Inače, cijena ovog projekta je skočila s 300 na vrtoglavih 750 milijuna kuna, zbog čega se žičara Sljeme smatra i jednom od najskupljih u Europi.

Foto: Screenshot

Neki građani smatraju da novac pripada upravo njima jer su godinama plaćali skupe namete.

“Sve oduzeti. Sve to pripada građanima grada Zagreba. Molim da me se uključi u podjelu ostavštine, jer i ja sam svo vrijeme njegove vladavine gradom, plaćala sve skupe namete kao o svi građani. Sve to pripada građanima grada Zagreba, gdje god da se ostavština nalazi, u kojem god obliku i u bilo čijim rukama. Odgovor je uvijek. Institucije rade svoj posao, ali nema rezultata”, napisala je jedna čitateljica.

“Nemojte pitati to nas poštene građane. Samo znam da živi 300 godina ne bi mogao potrošiti on, njegova familija, kumovi i pola Hercegovine, a ovaj što je rekao dijelio šakom i kapom; Jel i njemu što udijelio, meni nije”, još je jedan od komentara.


Komentari