Bilo kuda, Bandić svuda: Otkrivamo kako izgleda prosječan dnevni plan gradonačelnika

Foto: Luka Gerlanc / CROPIX

Opće je poznato da zagrebački gradonačelnik Milan Bandić svaki dan posjeti po nekoliko lokacija, ponekad i izvan Zagreba. Naravno, u službenom automobilu, ipak su čovjeku 63 godine, a puno putuje i puno ‘dela’. Ipak, neke od njegovih dnevnih ruta čine se teško izvedive i u avionu, a takav je primjerice gradonačelnikov plan za sutrašnju subotu, 21. rujna.

Bandić će tako sutra u 10 sati ujutro započeti dnevni raspored u općini Sunja, nedaleko od Siska, gdje će pozdraviti prisutne na otvorenju 17. natjecanja u oranju Republike Hrvatske i 8. natjecanju u oranju s konjima Republike Hrvatske.

Natjecatelji će zasigurno uložiti puno truda u oranje, a to će gradonačelniku poslužiti kao dodatna motivacija za njegov naporan dan. Ipak samo nekoliko sati kasnije, u 12:45, Bandić mora biti natrag u Zagrebu, na križanju Ulice hrvatske bratske zajednice i Slavonske avenije, gdje će pozdraviti natjecatelje i označiti start međunarodnog kronometar natjecanja Brzi i žestoki – 17. nagrade Zagreba / 7. memorijala Mire Nikolić.

Dobro je da će Bandić nekad tijekom dana vidjeti i modernija vozila, budući da ga nakon Jaruna čeka dalek put. Naime, do 19 sati mora stići do Zadra gdje će prisustvovati otvorenju novog Tomić & Co. prodajno-servisnog centra. Zašto gradonačelnik Zagreba otvara servis BMW automobila u Zadru nije nikome poznato, no očito se radi o čovjeku koji teško može stajati na jednom mjestu. Pa čak i ako je to jedno mjesto grad kojem je gradonačelnik već dva desetljeća.

Iako je gotov s rasporedom za taj dan, jadni gradonačelnik ne može ni prespavati u Zadru i slušati morske orgulje, jer već sutra u podne na Zrinjevcu mora prisustvovati Zagrebačkoj žbici, tradicionalnoj vožnji na biciklima, kojom će biti obilježen Dan bez automobila u okviru Europskog tjedna mobilnosti. A onda opet na Trnje za autoslalom utrku Brzi i žestoki, samo 45 minuta kasnije!

Gradonačelnik vjerojatno neće moći odgledati utrku do kraja, budući da do 15 sati mora s Trnja doći do Jaruna, kako bi na atletskom stadionu Sportskog parka Mladost otvorio Međunarodni paraatletski miting Zagreb Open 2019., koji se održava u organizaciji Atletskog kluba osoba s invaliditetom URIHO, a uz potporu Grada Zagreba.

Trenutno nema ništa u planu za nedjeljnu večer, no do tad su ostala još puna dva dana pa će vjerojatno nešto smisliti.

Tako se dela, ljudi moji!


Komentari