Bijesni roditelji zasuli Bandića jajima i bocama u Vukomercu, on ih nazvao ‘čoporom pijanaca’

Foto: Filip Kos/Pixsell

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić pojavio jučer se na prosvjedu roditelja na zagrebačkom Vukomercu, koji je bio najavljen nakon pucnjave koja je prestravila stanovnike četvrti, a u kojoj su sudjelovali klanovi romske obitelji.

Bandić je nakon sastanka u školi rekao kako će se nastava u ponedjeljak normalno nastaviti te najavio da će i danas doći pred školu. Roditelji su ga izviždali i izvrijeđali prije nego je uspio išta reći, uz povike “Evo ti tvojih birača”, “Majmune” i “Vodi si ih doma”.

Osim zviždanja, na Bandićev automobil bačena su jaja, razni predmeti, konzerve i boce, od kojih je jedna razbila vjetrobransko staklo.

Bandić se jutros osvrnuo na jučerašnji događaj i prosvjednike nazvao “čoporom pijanaca”.

Osjećam se odlično. Nikad me nitko nije pljuvao, niti će me pljuvati. Par pijanaca je došlo tamo. Mi smo imali kvalitetan sastanak s predstavnicima roditelja, a onda je došlo par ljudi krvavih očiju. To je sastavni dio posla, mislim da policija nije u potpunosti odradila svoj posao u pravnoj državi svatko treba raditi svoj posao, rekao je zagrebački gradonačelnik, dodao da je s njegovim automobilom sve u redu i potom nastavio vrijeđati prosvjednike.

Sve je u redu, to su obični pijanci. Dijelim te pijance od poštenih građana. Ja ću biti danas u Vukomercu u 17 sati na pikniku s djecom i opet me nitko neće čuvati. Hrabri su kad se napiju i kad su u čoporu. Pozivam ih pojedinačno da dođu u Bužanovu ulicu, kazao je Bandić.

Što se tiče sukoba između dviju romskih obitelji, rekao je da se nitko neće iseljavati već da će oni koji su napravili izgrede odgovarati.

Nitko se neće iseljavati nego će oni koji su napravili izgrede odgovarati. Molim vas da ne radimo cirkus oko grada, grad nije slučaj niti će biti, a ako je netko napravio problem neka odgovara, neka ga policija obradi i privede sudu, zaključio je Bandić.

Mario Župan, gradski vijećnik za naselja Pešćenica i Žitnjak, smatra da je katastrofa to što se odigralo ispred osnovne škole u Vukomercu.

Na sastanku smo donijeli sljedeće zaključke, da djeca u petak ne moraju doći na nastavu, a oni roditelji koji nemaju kamo s djecom neka dođu u školu. Popodne u petak dođite s djecom da prošetamo kroz park i oko škole i pokažemo da se nikoga ne bojimo u našem kvartu, rekao je Mario Župan, gradski vijećnik za naselja Pešćenica i Žitnjak, koji je prisustvovao sastanku, te je dodao kako će u petak od 9 sati u školi biti stručnjaci iz Ministarstva obrazovanja kako bi djeci i roditeljima koji to trebaju pružili psihološku pomoć.


Komentari