Bijesni roditelji: ‘Hrane djecu smećem od hrane, a Bandić će im financirati iste papuče ‘

FOTO: Wiki

Prvo je riješio uniforme, a sad šlape.

Gradonačelnik Bandić posljednjih tjedana donio je cijeli niz promjena koje se ne sviđaju svima. Prvo je u škole uveo uniforme pokraj puno hitnijih problema, a sada u vrtiće želi uvesti iste šlapice za sve i to će financirati Grad.

Prije dva dana odgajatelji u vrtićima su dobili “naredbu” da popišu djecu i da napišu koji broj obuće nose, s naznakom da napišu broj više jer će od rujna svi nositi iste papuče. Ravnatelji imaju vremena do petka da jave koliko ima papuča treba.

“Dobili smo takve informacije iz niza vrtića, no nigdje u vrtićima nije izvješen službeni dopis Gradskog ureda za odgoj, obrazovanje i sport. Odgajatelji su dobili samo naputak ravnatelja, a njima je očito to javljeno iz Gradskog ureda”, rekla je za Index Božica Žilić, predsjednica Sindikata obrazovanja, medija i kulture (SOMK).

Odgajatelji nisu zadovoljni ovom mjerom jer će papuče teško razlikovati i nitko neće znati koje su čije jer sva djeca većinom nose iste brojeve. Djeci će raspoznavanje biti još teže pa će nastati kaos, a ovako se neće voditi ni briga o dječjem zdravlju.

FOTO: Index
FOTO: Index

Protiv ovakve odluke su i roditelji

Dio djece ima problema s ravnim stopalima pa nose anatomske uloške, ovako će možda nositi papučice bez njih, ako se slučajno zabune pa uzmu tuđe. S obzirom na to da će svi imati iste to će se sigurno događati. Osim toga zamjena obuće je nehigijenska.

Uz to, mi kao Sindikat se protivimo tome jer smatramo da ne treba ulagati novce u uniformiranje, već su druge stvari potrebnije. Znamo u kakvom se stanju nalaze vrtići, derutni su. Većina ih je dotrajala. Iako je obećana obnova i proširenje kapaciteta vrtića, ne znamo hoće li se to i ostvariti”, rekla je Božica Žilić.

Iz Sindikata kažu i da u zagrebačke vrtiće ide 30 tisuća djece, što znači da su svima njima potrebne papuče, a pitanje je koliko će to koštati.

Nema pedagoške opravdanosti za uvođenjem istih papučica, jedino što će to djeci uzrokovati poteškoće u prepoznavanju papučica i otežavati oblačenje”, kazala je Božica Žilić.

Roditelji se s ovom odlukom nikako ne slažu.

“Poštovani, genijalni gradonačelnik svih Hrvata Bandić i neki Grunf zamislili su da sva vrtićka djeca u Zagrebu moraju nositi jednake šlapice. Hrane djecu smećem od hrane umjesto da kupuju od OPG-a, prostori su mali i nikakvi, oprema za igru i edukaciju je strana riječ, a tete zaslužuju koju kunu veću plaću. Sve to nije bitno jer je logično, a budući da je logično onda je nelogično i neprihvatljivo. Iz navedenih razloga neki rođo ili kum će fino zaraditi na šlapicama, vjerojatno iz Kine, jer skupih WC-a očito ima dosta”, napisao nam je jedan od roditelja.

Iz Gradskog ureda za odgoj obrazovanje i sport još uvijek nema odgovora na ovu temu.

>>> Zagrepčani ih ne žele: ‘U školama nema wc papira i sapuna, a oni uvode uniforme’

>>> STIŽU UNIFORME: Zagrebački učenici nosit će ih nakon Uskrsa


Komentari