BEZOBRAZLUK ZAGREBAČKIH VOZAČA: Kako ih nije sram ovako se parkirati? (FOTO)

Facebook/ I to je Zagreb

Da im kultura nije jača strana, zagrebački vozači pokazuju svakodnevno, ali ovo stvarno prelazi sve granice.

Na svakom parkingu posebno su označena mjesta za invalide, odnosno za one kojima je zaista bitno koliko će daleko, odnosno blizu nečega parkirati.

Parkirna mjesta tako su označena i ispred stambenih zgrada no čini se kako dobrosusjedski odnosi nekima i nisu baš pretjerano bitni. Jedna građanka, zgrožena onim što se već nekoliko dana odvija na parkigu pred njenom zgradom, situaciju je fotografirala i objavila u Facebook grupi “I to je Zagreb”.

Naime, jedan, od onih gore spomenutih, “iznimo pristojnih” vozača odlučio je da mu njegovo parkirno mjesto ne odgovara, pa se tako parkirao na pola svog i pola onog, označenog za invalide. Gospođa Anica se tako zapitala i da nije možda dotični susjed samo napola invalid, pa tako parkira i na samo pola invalidskog mejsta.

“Iako je parking prazan i slobodan, moj susjed već 3 dana ne odustaje od uzurpiranja parkinga rezerviranog za invalide – odlučio je ljetovati u toj poziciji – bit će da je 50% invalid, ili je ipak samo bahatost u pitanju?” napisala je Anica uz fotografiju.

Anica Mazura/ I to je Zagreb
Anica Mazura/ I to je Zagreb

A da ovo nije izoliran primjer, pobrinuli su se i komentatori, a jedan je i objavio fotografiju vrlo sličnog slučaja.

Neno Tata/ I to je Zagreb
Neno Tata/ I to je Zagreb

U ovom slučaju, automobil pripada starijoj gospođi koja očito i ne vidi baš dobro pa je svoje parkirno mjesto, očito promašila.

Gospođi Anici u komentarima savjetuju da odmah pozove pauka i da ne da susjedu da se više izvlači s ovime što radi. Ovakvo ponašanje nije ništa drugo nego bezobrazluk, i eventualno lijenost jer je, očito, prevelik napor napraviti tri koraka više do ulaza, iako bi to značilo da nikome nisu oduzeta prava i da su invalidska parkirna mjesta slobodna baš za one kojima su potrebna.

 


Komentari