BEZ OVOGA SE NE MOŽE NIŠTA! Sanitarna inspekcija dala negativno mišljenje sljemenskoj žičari, evo i zašto

Photo: Igor Kralj/PIXSELL

Sanitarna inspekcija Državnog inspektorata dala je negativno mišljenje za izdavanje Uporabne dozvole za žičaru Sljeme, uz obrazloženje da investitor nije predočio dokaz o mjerenju buke.

Državni inspektorat priopćio je u petak da im investitor do četvrtka, odnosno do trenutka dostavljanja Zapisnika o izvršenom tehničkom pregledu nije predočio dokaz – izvještaj razine buke za dnevne, večernje i noćne uvjete rada građevine.

Investitor je to trebao to učiniti sukladno izdanoj Potvrdi o usklađenosti glavnog projekta s propisanim sanitarno-tehničkim uvjetima, uvjetima zaštite od buke i uvjetima zaštite od neionizirajućih zračenja.

Državni inspektorat napominje da izvještaj mora sadržavati ocjenu rezultata mjerenja po članku 5. i 6. Pravilnika o najvišim dopuštenim razinama buke u sredini u kojoj ljudi rade i borave, kojim se potvrđuje ispunjenja uvjeta vezanih uz provedbu mjera zaštite od buke, sukladno Zakonu o zaštiti od buke.

Sanitarna inspekcija stoga je postupila sukladno važećim zakonskim propisima Republike Hrvatske, kaže se u priopćenju Državnog inspektorata.

Obnašateljica dužnosti gradonačelnice Zagreba i kandidatkinja Stranke rada i solidarnosti za zagrebačku gradonačelnicu Jelena Pavičić Vukičević u ponedjeljak je na svom Facebook profilu objavila snimku vožnje u novoj Sljemenskoj žičari te poručila da je žičara sigurna.

Dodala je da su dosad ishodili osam uporabnih dozvola i čekaju još samo jednu za koju im je potrebna potvrda Sanitarne inspekcije Državnog inspektorata.

Nezavisna kandidatkinja za gradonačelnicu Zagreba Vesna Škare Ožbolt potom je zatražila žurnu objavu izvješća nadzornog inženjera i zapisnika s tehničkih pregleda sljemenske žičare jer je, kako je rekla, Jelena Pavičić Vukičević svojom izjavom da je žičara sigurna obmanula javnost.


Komentari