Bez najave uklonjeni kontejneri za staru odjeću na području Zagreba

Foto: Marko Todorov / CROPIX

Nestanak kontejnera za otpadni tekstil diljem Zagreba primjetili su proteklih tjedana građani koji se njima koriste za odlaganje stare odjeće, a iz podružnice Čistoća Zagrebačkog holdinga potvrdili su da su uklonili dio spremnika, prenosi Index.

“Dio spremnika za odvojeno prikupljanje otpadnog tekstila uklonili smo s javnih površina, s lokacija na kojima smo imali pojave učestalih uništavanja ove vrste spremnika i pojave otpadnog tekstila razbacanog oko spremnika”, rekli su iz Službe za odnose s javnošću podružnice Čistoće Zagrebačkog holdinga. Uz to dodaju kako apeliraju na građane da to ne rade. “Neka nam zeleni otoci ostanu uredni” – poručuju iz Zagrebačkog holdinga.

Proljetno čišćenje zasigurno će mnoge Zagrepčane potaknuti da se zapitaju kamo sa starom odjećom i posteljinom te s ostalim tekstilom koji više neće koristiti.

Index.hr je pitao nadležne gdje građani mogu odlagati otpadni tekstil sada kad je Čistoća bez najave s gradskih ulica uklonila spremnike za odlaganje otpadnog tekstila.

“Otpadni tekstil mogu predati u sva naša reciklažna ili mobilna reciklažna dvorišta kojih u ovom trenutku imamo 18 na području grada”, odgovorili su iz Zagrebačkog holdinga.

Iako se na mnogim mjestima u Zagrebu vrlo često može primjetiti raznovrsni otpad razbacan oko kontejnera za komunalni otpad, plastiku i papir – srećom još nije primjećeno da su djelatnici gradske Čistoće počeli uklanjati i te kontejnere, kao što su učinili s kontejnerima za tekstil.

Komentari