BESPLATNA PARKIRNA MJESTA za bicikliste u garaži TUŠKANAC

pixabay.com

Odlična vijest za bicikliste.

Podružnica Zagrebparking od 30. rujna 2015. godine u javnoj garaži Tuškanac, Tuškanac bb, kao nastavak projekta “Biciklom u garažu”, omogućuje besplatno parkiranje na dvadeset parkirališnih mjesta za bicikle.

Pilot projekt “Biciklom u garažu” na inicijativu gradonačelnika Grada Zagreba započeo je u ožujku 2014. godine u javnoj garaži Gorica, Martićeva ulica 69 sa dvadeset parkirališnih mjesta. Potporu projektu pružila je i Udruga “Sindikat biciklista”.
U garaži Tuškanac na nultoj etaži uz parkirališna mjesta za bicikle nalaze se punionice za punjenje električnih vozila i parkirališna mjesta za hibridne automobile što zajedno čini zonu “zelenog parkiranja”.
Podružnica Zagrebparking ovim projektom koji pridonosi razvoju i poboljšanju uvjeta za odvijanje biciklističkog prometa na području Grada Zagreba, uz ostale projekte i aktivnosti nastoji pridonijeti i ekološkom razvoju Grada, a sve kako bi Zagreb bio zeleni grad u punom smislu riječi. U skoroj budućnosti bit će realizirani i drugi projekti s ciljem pružanja što bolje usluge korisnicima, stoji u priopćenju.

Pozivaju sve bicikliste da besplatno parkiraju svoje bicikle u javnim garažama Tuškanac i Gorica.


Komentari