Beroš: Neću vam otkriti lokaciju, ali bila nam je tercijarni odabir za smještaj oboljelih od koronavirusa

Snimio: Goran Mehkek / CROPIX

Na novinarskoj konferenciji ispred KB Dubrava, ministar zdravstva Vili Beroš istaknuo je kako su pacijenti KB Dubrava koji nisu bili u doticaju s oboljelima već prebačeni po dogovorenom principu.

Gdje su pacijenti prebačeni, ministar nije htio otkriti, ali je istaknuo kako se radi o lokaciji koja je trebala poslužiti kao tercijarni izbor za oboljele od koronavirusa te je kao takva odličan izbor za one koji nisu oboljeli od istoga.

Oni pacijenti za koje postoji mogućnost doticaja sa zaraženim, ostali su u KB Dubrava te će o njihovom premještanju odlučiti epidemiolozi.

U konačnici, KB Dubrava spremna je postati respiracijski centar, no ministar je kazao kako se pojavio problem na ventilacijskom sustavu.

“Tim najboljih stručnjaka u Hrvatskoj radi na rješavanju tog problema, nadam se da će se riješiti brzo. Riječ je o izvanrednim okolnostima i tako ćemo se ponašati”, rekao je.

Naposljetku, ministar je pohvalio i privatni zdravstveni sektor Hrvatske ističući kako se veliki broj njih stavio na raspolaganje javnom zdravstvenom sektoru.


Komentari