BEROŠ I ZADRAVEC SE SASTALI! Ona otkrila o čemu su razgovarali i ima li podršku ministra

Photo: Marko Prpic/PIXSELL

Drama u Vinogradskoj oko bivše predstojnice Zavoda za radiologiju Dijana Zadravec ne prestaje. a ona ne odustaje od svoje borbe “protiv korupcije”. RTL doznaje kako se sastala s ministrom zdravstva Vilijem Berošom.

Na samom početku kazala je da joj je drago da je nakon dva mjeseca događanja u KBC-u, ministar pronašao vremena za nju i saslušao ju.

“Ono što je on do sad čuo je od one druge strane koja govori da nema nepravilnosti i mogao je čuti gospodina Dulibića, predsjednika Upravnog vijeća. Ja sam mu napokon imala njemu direktnu priliku. Sad sam mu rekla o kriminalnim radnjama u KBC-u i isto tako sam mu ukazala na nezakonitu moju smjenu za koju sam mu tražila i urudžbirala da po pravu nadzora utvrdi nezakonitosti moje smjene odnosno upravnog akta. On to po zakonu o općem upravnom postupku može učiniti. Znači, ta moja smjena je nezakonita i ministar može pokrenuti postupak, to mu zakon dozvoljava”, priča Zadravec i dodaje da će Beroš kontaktirati pravnu službu oko toga.

Otkriva i da je provjerila sa svojim odvjetnicima koji kažu da Beroš ima zakonsku mogućnost kao ministar da utvrdi nezakonitosti. Odgovorila je i na pitanje smatra li da nakon sastanka ima podršku ministra.

“Ministar Beroš ja se nadam da će postupati po zakonu. Ja sam nezakonito smijenjena i zapravo je na njemu samo da primjeni zakon”, kaže Zadravec.

Dodaje i da još nije proslijedila sporni SMS vezan za predsjednika Sabora Jandrokovića nadležnima jer ne želi da se skrene fokus s kriminalnih radnji u Vinogradskoj.

Komentari