BERNARDIĆEV APEL BANDIĆU: ‘Nemojte prodati tvrtku od strateške važnosti za Zagreb po cijeni kikirikija’

Facebook

Čelnik zagrebačkog SDP-a progovorio o bitnim zagrebačkim problemima.Na konferenciji za medije, održanoj 17. svibnja, uoči sjednice Gradske skupštine, predsjednik zagrebačkog SDP-a Davor Bernardić tražio je povlačenje Prijedloga zaključka o provođenju postupka za prodaju dionica u vlasništvu Grada Zagreba, zbog prodaje dionica Vodoprivrede Zagreb d.d.

Priopćenje SDP-a prenosimo u cijelosti:

“Osim što je Vodoprivreda od strateške važnosti za Grad Zagreb jer obavlja djelatnosti obrane od poplave, sanacije klizišta i zimske službe te ima udjele u Zagrebačkim otpadnim vodama (ZOV d.o.o. i ZOVUP d.o.o.) ovom prodajom Zagreb se odriče visoke potencijalne dobiti.

Bernardić je naglasio da se „Od udjela u pročišćivačima, Zagreb odriče potencijalne dobiti od 200 miljuna kuna do 2024. godine a nakon toga 25 miljuna godišnje. Vodoprivreda se želi prodati za 14 miljuna kuna, za kikiriki što je nepravedno prema građanima i od gradonačelnika tražimo da povuče ovu izuzetno štetnu odluku za Grad“.

Povučena točka dnevnog reda o poslovnim prostorima

Gradonačelnik je, na zahtjev SDP-a, već povukao točku dnevnog reda o prijedlogu izmjena o zakupu i kupoprodaji poslovnih prostora. Naime, ovom izmjenom bilo je predviđeno da gradonačelnik može, bez obrazloženja, poništiti natječaj o zakupu i prodaji ukoliko nije zadovoljan rezultatom natječaja što otvara prostora za još veće malverzacije.

Prijetnje odgojiteljima

Bernardić se osvrnuo i na aktualnu temu oko odgojiteljica u dječjim vrtićima naglasivši kako je nedopustivo dopuštati raznim moćnicima da utjeruju strah u ovom društvu, svima i svakome. Naglasio je da pritiske na djelatnike zagrebački SDP oštro osuđuje te da prijetnje treba anonimno prijaviti: „Dosta je toga, dignimo glave i borimo se protiv nepravde, uvijek i svugdje!“.

Tržnica Borongaj

Dotaknuo se i Tržnice Borongaj rekavši kako mu je predano više od 1000 potpisa protiv „deložacije“ tržnice. Više od 300 obitelji koje tamo rade već 20 godina uredno plaćaju poreze i ispunjavaju sve obveze prema gradu i državi. „Ne smijemo dozvoliti da ih se jednostavno makne preko noći, potezom pera i to samo jer se nekom tako htjelo i jer neki u ovom gradu mogu sve a neki baš ništa. Boli me takva nepravda.“ Izjavio je Bernardić.

Izvještaj o izvršenju Proračuna za 2015.

Na sjednici Gradske skupštine će biti govora o izvršenju proračuna za 2015. gdje je Bernardić napomenuo da već duže vrijeme SDP-ovci upozoravaju da su investicije i prihodi od komunalnog doprinosa u padu i to s 280 miljuna kuna u 2013. godini na tek 120 miljuna kuna u ovoj godini. To znači da su investicije i više nego prepolovljene, a Zagreb ne koristi niti sredstva Europske unije budući da je udio tih sredstava u budžet tek jedan promil, što je nedopustivo malo.

Također je naveo da je, u odnosu na plan 2015. godine proračun pao za 400 miljuna kuna te se, uz iste troškove manje prihoduje, što je neodrživo. Zastupnici SDP-a se zalažu za to da Zagreb treba imati jasan plan do 2040. godine usklađen s GUP-om, za nove investicije te povlačenje više sredstava iz fondova Europske unije kako bi se grad mogao kvalitetno razvijati.

Uoči završetka nastave, Bernardić je čestitao maturantima: “Iza vas je jedan važan korak u životu, a pred vama cijeli život. Vi ste budućnost Zagreba i Hrvatske, zaslužili ste da se danas proveselite! Danas je vaš dan!“

>>>BERNARDIĆ SPREMAN ZA ZAGREBAČKOG GRADONAČELNIKA: ‘Spremam se već šest godina, a odluka je na SDP-u


Komentari