Bernardić zbog Mrak Taritaš bocnuo Vrdoljaka

Petar Glebov/PIXSELL

Predsjednik SDP-a Davor Bernardić rezultate izlaznih anketa dočekao je u stožeru Vojka Obersnela u Rijeci.

Nakon dolaska rezultata anketa Bernardić se obratio javnosti te zahvalio svim građanima koji su izašli na izbore i onima koji su dali povjerenje SDP-ovim kandidatima i kandidatima partnera.

“Čestitam na pobjedi Vojku Obersnelu, gradonačelniku Rijeke i Ivici Vrkiću, gradonačelniku Osijeka i čestitam na sjajnom rezultatu, a nadamo se i pobjedi, Anke Mrak Taritaš u Zagrebu. Nažalost, ona je bila žrtva lutanja HNS-a između ljevice i desnice, ali moram napomenuti da HNS u svojoj povijesti ima vrlo jasno određenje lijevog građanskog liberalnog centra, ima jasan odnos prema HDZ-u – nije bilo koalicije – ima jasan odnos prema SDP-u, bili smo partneri. Vjerujem da će biti dovoljno razuma da se špekulacije koje su se pojavile u medijima odbace i da budućnost naše zemlje pokušamo vratiti na idućim parlamentarnim izborima. SDP je za njih spreman. Imamo najveći koalicijski potencijal, to smo pokazali. Imamo najbolje kandidate, to smo pokazali. Hrvatska ne smije stati, mora ići dalje i za to smo spremni”, kazao je Bernardić.

Novinari su upitali  hoće li SDP podržati opoziv Vlade, ako do njega dođe, Bernardić je odgovorio potvrdno.

“No prije toga premijer Plenković treba pokušati dokazati većinu, a ako je i dokaže, ona će biti nestabilna.”

Što se tiče potencijalne nove parlamentarne većine s HNS-om, šef SDP-a rekao je kako treba pričekati “kolegive i kolege iz HNS-a” jer vjeruje u njih.


Komentari