BERNARDIĆ SPAŠAVA TRŽNICU BORONGAJ: ‘Imamo peticiju s više od tisuću potpisa’

Facebook

“Neprihvatljivo je da se ove ljude, koji već 20 godina žive od svog rada na ovoj tržnici, bez obrazloženja i preko noći, uklanja s lokacije koja je tradicionalna u Zagrebu”, rekao je Bernardić.

Predsjednik Gradske organizacije SDP-a, Davor Bernardić, žestoko je osudio bezrazložno zatvaranje Tržnice Borongaj na kojoj radi više od 70 obrtnika i malih poduzetnika. Bernadrić se obratio medijima s Tržnice u ponedjeljak 16. svibnja i poručio kako je ovaj potez Grada neprihvatljiv.

“Neprihvatljivo je da se ove ljude, koji već 20 godina žive od svog rada na ovoj tržnici, bez obrazloženja i preko noći, uklanja s lokacije koja je tradicionalna u Zagrebu. Ako pribrojimo njihove članove obitelji, oko tisuću građana Zagreba živi od ove tržnice”, kazao je Bernardić, prenosi Večernji.

Tom je prigodom Bernardiću uručena peticija s prikupljenim potpisima protiv zatvaranja tržnice. “Imamo peticiju za ostanak Tržnice Borongaj s više od 1000 potpisa. Moramo napraviti sve što možemo da im pomognemo da ovdje ostanu te da se tržnica uredi, da se objekt natkrije kako je obećavano posljednjih desetak godina, ali ne samo ova, nego i ostale tržnice u Zagrebu”, izjavio je Bernardić.

Na pitanje hoće li pokrenuti to pitanje na sjednici Skupštine, Bernardić je izjavio, “Apsolutno, to je naša obveza i odgovornost, ove ljude se ne smije nigdje tjerati, ne smije ih se napuštati. Grad ne smije ovako funkcionirati, da netko na „halo“ može riješiti sve, pa i parking, a da praktično tisuću ljudi preko noće bude uklonjeno bez obrazloženja, to nije grad jednakih šansi”, napomenuo je Bernardić.


Komentari