BERNARDIĆ O ANTIKORUPCIJSKOM POVJERENSTVU U ZAGREBU: ‘Da ironija bude veća, na čelu povjerenstva u Gradu je HDZ’

Facebook/DavorBernardić

Davor Bernardić žestoko o suzbijanju korupcije u Gradu Zagrebu.

Na današnjoj konferenciji za medije, Davor Bernardić komentirao je najvažnije točke dnevnog reda Gradske skupštine Grada Zagreba, Prijedlog programa za suzbijanje korupcije u Gradu Zagrebu za 2016. i 2017., te Izvješće o radu gradonačelnika i gradskih upravnih tijela od 1.1.2014. do 31.12.2015.

„Izražavam žaljenje zbog 4 održane sjednice Antikorupcijskog povjerenstva u 3 godine. To najviše govori o spremnosti borbe protiv korupcije u Gradu Zagrebu. Naravno, da ironija bude veća, na čelu Antikorupcijskog povjerenstva u Gradu je HDZ. Čvrsto se zalažemo za potpunu transparentnost gradske uprave, za kontrolu proračunskog novca, javnu objavu svih akata i osvješćivanje građana o pravu na informacije o potrošnji svake njihove kune, u svakom trenutku. Više podataka na internetu, znači više novaca za građane!“ istaknuo je Bernardić.

Izvješće o radu gradonačelnika Bernardić je komentirao kao „izvješće o statusu quo“: „Ovo izvješće sveobuhvatna je preslika stanja nakon 3. godine mandata. Nije donesen GUP zbog čega mnogi građani još uvijek ne mogu legalizirati svoje nekretnine, nije se riješio problem otpada, nije se zatvorio Jakuševac, nisu napravljene prometnice, škole, vrtići, a jasno je da nema nikavih većih investicijskih projekata. Ovo je izvješće o potrošnji, a ne o razvoju Grada!“


Komentari