U Beogradu opljačkali Hrvatice: Stigle u Zagreb i shvatile da su ostale bez robe vrijedne tisuće dolara

Pexels / Ilustracija

Od putovanja iz snova do noćne more koju će sedam Splićanki dobro pamtiti nakon neugodnog iskustva u beogradskoj zračnoj luci.

Kupovina u New Yorku, markirana roba kakve nema u Hrvatskoj, darovi i sitnice za obitelj i prijatelje, povratak su Splićankama učinile idealnim sve do trenutka presjedanja u beogradskoj zračnoj luci “Nikola Tesla” zbog povezanog leta.

“Bile smo oduševljene letom i uslugom Air Serbia pa smo, obzirom da je razmak između dva leta trajao čak osam sati, opušteno otišle na ručak”, ispričale su za Slobodnu Dalmaciju hrvatske putnice koje u tom trenutku još nisu bile svjesne da se netko u beogradskoj zračnoj luci intezivno “bavi” njihovim prepunim putničkim torbama.

Razbijeni lokoti i rastrgani, poluprazni kovčezi

Da je putovanje završilo na najgori moguć način, shvatile slijetanjem u Zagreb. Zaprimanjem svoje prtljage, odmah su shvatile da su opljačkane:

“Zaprimile smo 11 polupraznih, poderanih kovčega sa razbijenim lokotima. Odmah nam je bilo jasno da smo žrtve pljačke”, kazala je jedna od putnica te objasnila da je vaganjem ustanovljeno kako je njezina prtljaga lakša čak 7 kilograma nego na mjerenju u New Yorku!

“Ostala sam bez 90 posto robe, uključujući dva para tenisica, kozmetike te brojnih poklona i različitih sitnica”, izjavila je splitska putnica čija prijateljica, koja je također opljačkana, šokirano konstatira:

“Ne samo da možete ostati bez svoje prtljage, nego vam se bilo što može podmetnuti”, kazala je aludirajući na djelatnike beogradske zračne luke.

Ovo nije prvi put?

Air Serbia se od svega ograđuje, no kao znak dobre volje, za odštetu nudi svakoj putnici po 100 eura objašnjavajući kako se obeštećenje mjeri po kilogramima, a ne vrijednosti.

Da ovakvo ponašanje Air Serbie nije novost, potvrdila je i srpska glumica Kalina Kovačević koja je javno, za tamošnje medije, izjavila kako “beogradska zračna luka ima zaposlenog lopova” jer je prošla identično iskustvo: ispreturani kovčezi i pokradene vrijednosti…

 


Komentari