Benzinska u srcu kvarta zakuhala debatu među stanarima! ‘Odseli ako ti ne paše’

Pixabay

U Facebook grupi ‘Zagreb Dubrava naš Kvart’ osvanula je objava u kojoj se traži pomoć pri sastavljanju prigovora i pokretanja peticije za zaustavljanje gradnje benzinske postaje koja će se izgraditi u Dubravi.

Rasprava je potekal u komentarima, a neke od njih prenosimu u cijelosti:

”Pa nije crna metalurgija ako je benzinska pumpa, zašto bi smetala pumpa, baš bi i trebala jedna pumpa u tom djelu Dubrave.”

” Zaista mislite da je to idealno mjesto za benzinsku…na glavnoj cesti pored vrtica stambene zgrade i na vjerojatno posljednjoj setnici u gradu. ni kilometar od benzinske kod placa ni kilometar od benzinske kod gardenmalla ni kilometar od dvije benzinskih na branimirovoj. zaista?”

”Ja nekada ne kužim ljude. Nitko NE želi benzinsku pored sebe a svi bi se vozili. Nitko ne želi dvorište za odpad a svi rade smeće. Svi bi htjeli tako biti pošteni i hebeni, e tako to baš i ne ide.”

”Ne kuzim ovo panicarenje oko benzinske…Crodux na Branimirovoj kod Borongaja je uz same kuce i zgrade, Petrol kod Culinecke takoder, Lukoil preko puta Gardena isto tako…vecina BP je u naseljenom mjesto i do sada nitko nije imao problema.”

”Šta god se radi nekome će smetati, toliko prostora ima za život izvan centra Dubrave (Markuševac, Vidovec, Čučerje, Jalševac…) pa se redom počnite seliti… Uostalom više vam smeta što će propasti “mali” dućani i kiosci koji se nisu zatvorili niti zbog Lidla niti zbog drugih velikih dućana. Ne vidim problem benzinske. Maknuli su bar onu zagrađenu šikaru koja je bila ruglo.”

”U Beču sam vidio benzinsku u prizemlju zgrade. U Bruxellesu u kojem sam dva puta godišnje viđam benzinske koje se naslanjaju na same stambene zgrade. Ali samo nama sve smeta.”

”Ines, mi stanari smo se zalili.Gosspodin koji radi bengu, ima gradjevinsku ali nema lokacijsku dozvolu.Zalbeni postupak u tijeku. Benzinska ce biti od OMV grupe,sa 3 crpke….”

 

 

Screenshot/Facebook


Komentari