BANSKI DVORI IDU U VELIKU OBNOVU Tavan će biti preuređen u urede, a evo što se još mijenja

Foto: Marko Lukunic/ Pixsell

Banski dvori idu u veliku obnovu. Najprije će se palača konstrukcijski obnoviti, a zatim kreće cjelovita obnova i preuređenje određenih prostorija.

Hrvatski restauratorski zavod provest će konzervatorsko-restauratorske radove, a iz Vlade poručuju da ovi radovi nisu uključeni u predmetni postupak javne nabave. Projekt obnove bit će podijeljen u dvije faze. Prva faza trajat će pola godine i radit će se na konstrukcijskoj obnovi, a planirano je da taj dio projekta bude sufinanciran bespovratnim sredstvima iz europskog Fonda solidarnosti. Cjelovita obnova provest će se u drugoj fazi projekta, a ona mora biti dovršena u roku od 24 mjeseca od dana potpisivanja ugovora s izvođačima radova.

Ispunjene su i sve formalne pretpostavke za pokretanje postupka, a sukladno tomu predmetni natječaj u utorak 16. studenog poslan je na objavu u Elektroničkom oglasniku javne nabave. Predmet nabave je, izrada projektno-tehničke dokumentacije te izvođenje radova konstrukcijske i cjelovite obnove zgrade prema Tehničkim specifikacijama, priopćili su iz Vlade.

Navedeno podrazumijeva i izradu elaborata racionalne uporabe energije i toplinske zaštite, elaborata popravka i uređenja okoliša i elaborata uređenja interijera. Tu je i izrada idejnog projekta cjelovite obnove zgrade, kao i glavnog i izvedbenog projekta cjelovite obnove zgrade te ishođenje svih potrebnih posebnih uvjeta, suglasnosti, mišljenja, potvrda i/ili dozvola nadležnih tijela.

Obnavljat će i sve instalacije i preurediti prostorije poput kuhinje i restorana te neke od svečanih dvorana, dok će se tavanski prostor urediti u uredski. Isto tako, zgrada Banskih dvora bit će prilagođena osobama s poteškoćama u kretanju.

Komentari