BANDIĆEVI OPONENTI KUJU TAJNI PLAN?! Dok svi pričaju o koroni, oporbenjaci se okupljaju oko nove ideje

Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

Protukandidati Milana Bandića na nadolazećim izborima sve glasnije propagiraju ideju da će borba iduće godine biti sukob ujedinjene ljevice i centra protiv nove pobjede najdugovječnijeg gradonačelnika Zagreba.

Nezavisni zastupnik u Gradskoj skupštini Renato Petek poručio je radi interesa Zagrepčana mogao odustati od svoje kandidature.

“Situacija u Gradu Zagrebu je politički zrela za promjene. Najlogičnije bi bilo da se od centra prema lijevo ujedinimo i idemo s jednim kandidatom u interesu građana Zagreba. U tom kontekstu sam spreman, zbog dobra Zagreba i građana, staviti svoju vlastitu ambiciju u korist tima”, izjavio je u stanci sjednice Gradske skupštine u petak.

Osim što su ovi izbori presudni za pad Bandića, Petek smatra da su ujedno i prilika da se konačno počnu uspješnije koristiti gradski resursi kako bi se Grad Zagreb pretvorio u metropolu koja se može ravnopravno nositi i imati kvalitetu usluga kao drugi srednjoeuropski gradovi.

S druge strane predsjednica Kluba gradskih zastupnika GLAS-a i HSU-a Anka Mrak-Taritaš izjavila je da ako predstojeće lokalne izbore u Zagrebu ponovno dobije Milan Bandić, onda to neće biti njegov uspjeh, nego “greške u koracima” političkih opcija od centra lijevo.

“Ono za što se ja zalažem je da se nas što više, ako možemo, okupimo u prvom krugu i imamo zajedničkog kandidata (za gradonačelnika) u prvom krugu”, rekla je Mrak-Taritaš.

Nije negirala da sebe vidi kao jednu od protukandidatkinja, ali tvrdi da je razumna.

“Ovi izbori su izbori u kojima je konačni cilj pobijediti gospodina Bandića i doći kraju njegovog načina upravljanja Gradom Zagrebom”, rekla je dodavši kako misli da trebaju izabrati kandidata koji može odraditi izbore, a iza toga okupiti tim koji može upravljati Gradom Zagrebom.

Bandića ne treba podcijeniti, a ne treba ga ni precijeniti, dodala je, ustvrdivši da će “biti zanimljivo vidjeti hoće li HDZ ponovno ići sa svojim alibi kandidatom pa dati zapravo podršku gospodinu Bandiću ili će HDZ ići s jakim kandidatom i onda je pitanje kako će se gospodin Bandić posložiti”. Poručuje da to treba imati na umu.

No, na umu treba imati i ambicije SDP-ovog Gordana Marasa koji tvrdi da se već dvije godine priprema za utrko na čelno mjesto metropole.

Iako ta ideja nije najbolje prihvaćena u javnosti, a komentirat je nije želio ni novi šef SDP-a Peđa Grbin, Maras je poručio da će “SDP će imati svog kandidata i on će na slijedećim izborima u Zagrebu pobijediti bez obzira na trenutne ankete i analitičare koji u pravilu nikad ništa ne pogode”.

Je li pritom mislio na sebe, vrijeme će reći.

 


Komentari