Bandićeva zlatna koka: Evo koliko vrijedi kvadrat rodne kuće njegove žene

Foto: Sandra Simunovic / CROPIX

Supruga Milana Bandića prodala je Anti Vlahoviću, predsjedniku Uprave Adris Grupe, 38,49 četvornih metara stana u urušenoj kućici u Preradovićevoj 13 za 150 tisuća eura, piše Jutarnji list.

To znači da je Vlahović za četvorni metar platio 3897 eura. Vesna Bandić i Ante Vlahović sklopili su kupoprodajni ugovor 28. rujna 2018., a Vlahović je na parceli pokraj ove izgradio svoju vilu. Trenutno se u samom centru grada stariji stanovi prodaju po cijenama od oko 2500 eura po kvadratu.

Samozatajna Ana-Marija Bandić: Evo s kim će useliti u sporan stan

Podsjetimo, Index Istrage prve su objavile kako je supruga zagrebačkog gradonačelnika i višestrukog USKOK-ovog optuženika Milana Bandića prije malo više od mjesec dana kupila stan od 68,52 kvadrata u centru Zagreba.

Spor nije završio nego je obustavljen

Komentirajući otkriće Index Istraga, Bandić je ustvrdio da je njegova žena novac za kupovinu stana u centru Zagreba dobila prodajom stana u Preradovićevoj ulici u Zagrebu. Pojasnio je kako se radi o stanu u kojemu se njegova supruga rodila, a oko kojega je vodila spor s investitorom.

“Kada je završen upravni spor, onda se mogla upisati i realizirati prodaja i nagodba s investitorom. Onog momenta kada se to dogodilo, a moja supruga dobila novce, onda smo mogli zatvoriti kredit za stan u Bužanovoj i pomoći kćeri da kupi stan”, rekao je Bandić.

No, upravni spor koji Bandić spominje bio je obustavljen u rujnu 2019., a Vesna Bandić vodila ga je protiv Ministarstva graditeljstva i prostornoga uređenja u upravnoj stvari izdavanja građevinske dozvole u kojem je zainteresirana osoba bio Ante Vlahović. Tužiteljica Bandić povukla je tužbu početkom rujna 2019. te je 6. rujna 2019. doneseno rješenje o obustavi spora.

(VIDEO/FOTO) Novi prosvjed protiv Bandića: Tisuće ljudi okupilo se na glavnom zagrebačkom trgu

Rastali se zbog otkupa stana

Inače, da bi Vesna Bandić uopće otkupila stan u Preradovićevoj ulici, ona i njezin suprug napravili su zgodan manevar – rastali su se.

Bandić i njegova supruga rastali su se 1996. godine, a upravo je taj manevar Bandićevoj supruzi, inače nezaposlenoj kućanici bez prihoda, omogućio da 23 godine poslije sa 720 tisuća kuna u gotovini, a ukupno 854 tisuće kuna, kupi stan na Trgu Petra Petretića na koji se kasnije upisala Bandićeva kći jedinica.

Kako je Bandićeva žena došla do stana na prestižnoj lokaciji u Zagrebu u kojem je živjela njena baka, a koji joj je omogućio ne samo kupnju stana u gotovini prije nešto više od mjesec dana, nego i, kako je rekao Bandić, otplatu kredita za penthaus u Bužanovoj?

Oglasio se i poduzetnik od kojeg je Bandićeva supruga kupila stan: ‘Imali su najbolju ponudu’

Tako što je tvrdila da u toj kući živi neprekinuto punih 17 godina, a od rastave do kupnje stana u Preradovićevoj prošlo je, naveo je Dario Juričan, samo sedam dana.

Zanimljivo je i da iznos od 720 tisuća kuna koji je, prema Bandićevim tvrdnjama, njegova supruga dobila prodajom tog stana, i koji je odmah uplatila na Šelendićev račun prilikom kupnje stana za kćer, nije bio evidentiran u imovinskoj kartici iako Bandić ima obvezu prijavljivati i imovinu svoje supruge.

Evo otkud Bandiću novac za stan u centru: Prodao je rodnu kuću svoje žene


Komentari