Bandićeva ‘igra s kućicama’ samo je vrh sante leda: Juričan objavio nove informacije

Redatelj Dario Juričan uputio je danas otvoreno pismo zagrebačkom gradonačelniku Bandiću s naslovom “U ovom gradu nema mjesta za jednog od nas”.

U pismu koje je objavio na svojoj Facebook stranici “Želim biti Milan Bandić predsjednik RH” piše o tome da je u utorak ujutro pokrenuo priču o tome kako je Bandićev vozač Zdravko Krajina izuzetno povoljno dobio u najam kućice na Trgu bana Jelačića te nastavlja nižući podatke o drugim ljudima uključenim u unosne poslove oko predblagdanskih štandova.

Pismo prenosimo u cijelosti.

“Veleuvaženi Milan Bandić Gradonačelnik Zagreba!
Kako sam ja u utorak ujutro zarolao priču o tome kako je Vaš vozač Zdravko Krajina izuzetno povoljno dobio u najam kućice na Trgu bana Jelačića, red je da joj dam novi zamah.
Operativno priču oko trenutnih događanja na predblagdanskom Trgu vodi Marko Ljiljak, inače rođak od Ratimira Jurekovića, pomoćnika pročelnika Gradskog ureda za poljoprivredu i šumarstvo. Podsjetimo, Ratimir Jureković je prvooptuženi u aferi Bundekfest, a u kojoj ga Uskok tereti da je sa svojim tastom Josipom Mijaljevićem iz paravan tvrtke Etno sajam namještao poslove na Trgu.

Tvrtku Etno sajam potom je preuzeo Marko Ljiljak, a koji je pak suradnik i rođak Ratimira Jurekovića.

Tvrtka Etno sajam preuzet će 16. studenog 2019. igru s kućicama na Trgu od tvrtke Eko sajam od Vašeg vozača Zdravka Krajine. Kućice su iste, samo se manifestacije drugačije zovu. Igra se dobro prostudirana igra, kao i godinama dosad, od blagdana do blagdana. Te dvije tvrtke uglavnom rade u paru, a među korisnicima kućica vlada zavjet šutnje.

Znaju oni tko je pravi gazda.

Kad nije u svom uredu, Ratimir Jureković uzgaja stoku na svojoj farmi kraj Gline. On i Krajina također su povezani, svojedobno su bili u suvlasništvu Poljoprivredno braniteljske zadruge Plug. Sjetite se, Jureković je tamo tovio svinje za Vas Gradonačelniče, Duška Ljuštinu, Matu Brzicu…

Ne sjećate se Mate Brzice?

To je onaj majstor na kojeg formalno glase tri tajna stana kojima ste se Vi, prema Rješenju Vrhovnog suda, „koristili i raspolagali“. Na novinarska pitanja, njihov navodni vlasnik Brzica odgovara drsko i bezobrazno. To je jedino što je naučio od Vas. Nije baš pametan, a niste ga ni najbolje instruirali – kako će jadan objasniti da je namještaj u stanovima vrijedniji od cijelog stana? Trebali ste mu dati da brzinski pročita kataloge Vaših omiljenih talijanskih i francuskih marki namještaja. I poučite ga o onim vinima što su bila u stanovima. Ili ga odvedite gosponu cjenjenom arhitektu, istom onom koji svaki dan zove urednike medija i strepi da će njegovo veliko ime pojaviti pored vašeg. Naplatio Vam je megamasnu lovu za opremanje stanova, a sad Vas se srami.

Taj će Vam prvi propjevati.

Nego, da se vratimo na Jurekovića. Prvo ga izvucite za uši, a onda mu recite da uskladi podatke kada je na farmi s podacima kada je u uredu. Sjetite se Vaše suradnice Vesne Majher koja se prema optužnici nije pojavljivala na radnom mjestu na Autobusnom kolodvoru – nije imala ni računalo, ni stol u sobi u kojoj je navodno radila. Puno Vas je koštala ta priča, a niste izvukli pouku.

Glave će Vam doći mangupi u vlastitim redovima.

Uskoro kreće Advent. Opet niste organizirali javni natječaj – ponovno ćete podijeliti Grad na nekoliko adventskih feuda? Vaš vozač Zdravko Krajina voli pojest gablece kod Denisa Mohenskog, koji je zadnjih par godina imao najviše štandova na Adventu.

A Vi budite frajer pa ponovite i za ovaj Advent taj dupli pas. Hajde, sad kad vas svi gledamo.

Samo da znate da sam strpljiv. Moje vrijeme dolazi. Ja sam novi gazda Grada.

I mene nitko neće šamarati. Jer im ništa ne dugujem.

Ja Vas ovom prilikom ponovo pozivam na sučeljavanje. U ovom gradu nema mjesta za jednog od nas.

Možete me zvati pikzibnerom i negirati me, ali to je učinio i Vaš prethodnik, Ivica Todorić.”


Komentari