BANDIĆEV VOZNI PARK ODLAZI U POVIJEST! Tomašević će voziti Opel Astru, a za pročelnike stižu 42 auta niže klase

Foto: Davorin Visnjic/pixsell

Najam luksuznih automobila, jedan je od prvih rezova koje je gradonačelnik Tomislav Tomašević obećao provesti u djelo. Prema neslužbenim informacijama, to je i ispunio. Podsjetimo, radi se o natječaju za najam 151 vozila u vrijednosti od 4,5 milijuna kuna. Auti su trebali služiti zaposlenicima u gradskoj upravu u poslovne svrhe.

Natječaj je poništen potpisom gradonačelnika, a novi vozni park bit će znatno skromniji od onog kakav je bio u vrijeme pokojnog Milana Bandića. Na Tomaševićevom stolu našao se i aneks ugovora kojim se definirao znatno skromniji vozni park za period do raspisivanja novog natječaja.

Doznaje se da je nova vlast definirala da je Gradu dovoljno 42 vozila niže klase i 2 vozila srednje klase. Prema neslužbenim informacijama, aneks je potpisan na šest mjeseci.

Da je riječ o zaista velikoj uštedi svjedoči i činjenica da će najam koštati oko pola milijuna kuna što je puno niže od spomenute cifre.

Za  protokolarne potrebe Tomašević i njegovi zamjenici koristit će vozilo srednje klase Opel Astra, a predsjedniku Skupštine SDP-ovu Jošku Klisoviću ostaje službeni Passat. Preostala 42 vozila niže klase su marke Opel Corsa, a koristit će ih pročelnici, kao i druge gradske službe za svoje potrebe. Još jedna novost je da više neće imati službeni auto na raspolaganju 24 sata, već samo u vrijeme radnog vremena.

Komentari