Bandićev suoptuženik zaposlio direktoricu Plinare preko veze, sve priznao na sudu

Foto: Dalibor Urukalovic/PIXSELL

Milan Bandić i njegovi suoptuženici koje USKOK tereti u aferi Agram jutros su došli na zagrebački Županijski sud gdje je zakazano pripremno ročiste o tom predmetu piše Večernji list.

Odmah na početku dogodilo se malo iznenađenje jer je jedan od optuženih, Ante Dodig, bivši direktor Gradske plinare Zagreb odlučio priznati krivnju i sklopiti nagodbu s USKOK-om.  Stoga je postupak u odnosu na njega razdvojen, a presuda će mu biti objavljena danas u 14 sati.

Kako se doznaje, uvjetno je osuđen, a teretio se da je mimo natječaja na zamolbu Slobodana Ljubičića i Petra Pripuza zaposlio Tihanu Colić, sadašnju direktoricu Gradske plinare Zagreb. Njegov odvjetnik Mate Matić kazao je da se na taj potez odlučuju da bi izbjegli dugotrajno suđenje te je dodao da je kazneno djelo za koje se njegov klijent tereti djelo zbog kojeg bi se na optuženičku klupu moglo dovesti najmanje 100 tisuća Hrvata.

Ovo je druga nagodba u aferi Agram jer se odmah nakon podizanja optužnice s USKOK-om nagodio i Dragutin Kosić koji je također uvjetno osuđen. Dio optužnice je prije koji mjesec vraćen na dopunu, dok je sedam točaka potvrđeno.

Komentari