BANDIĆEV DIREKTOR OTPUSTIO SAMOHRANU MAJKU! Nakon 34 godine staža dobila otkaz zbog ‘krađe’ 137 kuna

Foto: Boris Kovacev / CROPIX

Sredina lipnja nije bila sasvim uobičajeni dan za blagajnicu autobusnog kolodvora u Zagrebu. Osoba koja na svojim leđima nosi 34 godine radnog staža, prenosi net.hr, pozvana je u ured direktora Luke Grabušića.

Mladi Grabušić ima tek jednu godinu više života nego što blagajnica ima radnog iskustva, a isti se ekonomist obrušio na nju kako je “ukrala 137 kuna“. Početak karijere Luke Grabušića veže se za poziciju prodajnog agenta u Coca Coli, a vrtoglavi uzlet doživio je 2019. ušavši u stranku Bandić Milan 365.

Direktor je radnici ponudio sporazumni raskid ugovora o radu na što je ona reagirala odbacivanjem optužbe te isti papir nije htjela potpisati. Nitko iz uprave pa tako ni Grabušić, navodi net.hr, nisu htjeli ustupiti dokument radnici s preporukom da joj je bolje da potpiše ugovor nego da se s tvrtkom povlači po sudovima godinama.

Neiskusni direktor tako je u naletu bijesa blagajnici dao izvanredni otkaz, a nakon nekoliko dana to je promijenio u otkaz vjerojatno u dogovoru i konzultacijama s pravnim službama. Samohrana majka već odraslih sinova otišla je na bolovanje, a 27. srpnja dobila je i službenu odluku o redovnom otkazu.

Podigla je tužbu, a za net.hr nije željela dati izjavu zbog tužbe u procesu. Ostali zaposlenici ističu kako je sve ovo samo sijanje straha u kosti drugim ljudima dok je javna tajna tvrtke kako je iz iste stranke zaposlena i tajnica kao i referent za zaštitu na radu.

Net.hr obratio se Luki Grabušiću o odnosu prema radnicima, te o otkazu blagajnici nakon 34 godine radnog staža, a odgovorio je tek da je “postupak u tijeku budući da su utvrđene nepravilnosti u radu”, te da taj postupak ne može komentirati.


Komentari