BANDIĆ ŽELI MIJENJATI IME SVOJE STRANKE: Izjasnio se i o preimenovanju Trga maršala Tita

Photo: Igor Soban/PIXSELL

Ne želi u imenu stranke svoje ime i prezime.

Aktualni zagrebački gradonačelnik i predsjednik stranke Bandić Milan 365 – Stranka rada i solidarnosti, najavio je u subotu, 5. studenog, da će na stranačkoj konvenciji stranke krajem godine predložiti da se iz stranke izbaci njegovo ime i prezime te da se stranka zove Strankom rada i solidarnosti.

“Kada smo osnivali stranku u nazivu stranke smo stavili i moje ime radi prepoznavanja stranke na izbornim listama uoči parlamentarnih izbora 2015. godine. Danas više za to nema potrebe jer smo u dva izborna ciklusa potvrdili da smo parlamentarna stranka”, istaknuo je Milan Bandić na stranačkom savjetovanju na temu “Razvojni potencijali mjesne samouprave u Gradu Zagreb” koje se održava u subotu u dvorani Globus na Zagrebačkom Velesajmu.

Bandić je svoje stranačke kolege zamolio za potporu za taj njegov prijedlog, a osvrnuo se i na prijedlog zagrebačkog HDZ-a, na čelu s Andrijom Mikulićem, da se Trg maršala Tita preimenuje u Kazališni trg. Podsjetimo, Mikulić je najavio ovu promjenu, dodavši da očekuje Bandićevu potporu.

“Mislim da se na tome trebaju izjasniti građani na referendumu i to može biti peta kutijica na izborima 21. svibnja. To će biti stav moj i stav moje stranke. Da u istom trošku napravimo taj test i da građani grada Zagreba odluče da li su za ostanak Trga maršala Tita ili su za to da taj Trg se vrati na svoje staro nazivlje, a to je Kazališni trg. Mislim da je to najpoštenije.”, prokomentirao je gradonačelnik.

>>>MIKULIĆ NAJAVLJUJE IZMJENU TITOVA TRGA: Hoćete li mu vjerovati kada vidite ove detalje iz njegova životopisa?

 


Komentari