Bandić zaposlio savjetnika za ulicu! Plaća? 12 000 kuna bruto.

Ivan Klindić

Ante Plazonić iz HDZ – a ovog je tjedna postao posebno angažirani suradnik gradske uprave Milana Bandića. On se treba baviti samo ubrzavanjem otkupa zemljišta na trasi za produžetak Branimirove ulice u Zagrebu.

Kako saznaje 24 sata ovaj angažman nisu će se plaćati  12.000 kuna bruto na ugovor o djelu.

“U to su uračunati svi moji troškovi, organiziranje sastanaka, plaćanje kava na susretima s vlasnicima zemljišta. Nisam tu radi zarade nego da bismo napokon riješili rak ranu Sesveta i izgradili tih oko četiri kilometra ceste koja bi rasteretila centar Sesveta. S tim da nam produžetak Branimirove treba složne su sve stranke u Sesvetama”, kazao je Plazonić. On je ujedno i predsjednik sesvetskog HDZ – a , a njegova stranka koja je u koaliciji s Bandićem, inzistira na gradnji produžetka Branimirove, za što su amandmanom osigurali 70 milijuna kuna.

Prema pisanju 24 sata do ove zanimljive suradnje došlo je nakon Plazonićevih kritika na račun Bandića jer ne gradi tu ulicu. Bandiću mu je stoga predložio da on pokuša riješiti sve pravne zavrzlame.

Plazonić tvrdi da će on prvenstveno dogovarati s ljudima otkup zemljišta i nabijati tempo uredu za graditeljstvo i imovinu. Ured za graditeljstvo ima oko 550 zaposlenih, a Ured za imovinsko-pravne poslove ima još koju stotinu zaposlenih.

Ali, iz Grada tvrde kako zbog složenosti projekta sve ide veoma polako. Od tri faze, tek za prvu je otkupljeno 50 posto parcela, a za druge dvije etape je otkup na oko 10 posto. Upućeni kažu da će teško Plazonić nešto ubrzati.

“Parcelacije i otkup idu sporo. On ne može ništa ni potpisati u ime grada. Bandić ga je imenovao da i on i HDZ mogu reći da su pokušali nešto odraditi. Trebat će još godina dok se Branimirova ne sagradi”, kazao je jedan upućeni sugovornik iz gradske uprave za ovaj medij.

 


Komentari