BANDIĆ O ZAPOSLENJU OBITELJI NEVISTIĆ: ‘Ja nikada nisam gledao kako se tko zove’

Igor Kralj/PIXSELL

Za njega je najvažnije da su poštovani procedura i zakon.

O aferi obitelji Nevistić oglasio i gradonačelnik Milan Bandić.

Ne znam za navodno zapošljavanje koje je pokrenuo pročelnik Zoran Nevistić. Kada bi se gledalo tako, tko se kako preziva, mogli biste izvući ime bilo kojeg od 24 tisuće zaposlenika Gradske uprave i napisati takvu priču. Za mene je najvažnije da su poštovani procedura i zakon. Meni na ponos služi što nikada nisam gledao kako se tko zove, kojoj stranci pripada, već sam gledao zna li čovjek raditi ili ne.” izjavio je Bandić.

Ipak je obećao da će stručne službe provjeriti navode o nepotizmu i ako se pokažu točnima, Nevistić će snositi sankcije. Na upit treba li čovjek ipak imati mjeru kada je riječ o zapošljavanju u gradskoj tvrtki, Bandić je odgovorio:


“Ja vam na to pitanje ne mogu odgovoriti jer nemam saznanja da su te optužbe točne. Svatko mora imati pravo konkurirati na sva radna mjesta, prema tome ni nitko od Bandića ne bi smio raditi u Gradu Zagrebu. Ja ne znam jesu li tvrdnje o šest Nevistića istinite, baš kao što ni ne znam hoće li Trump na kraju zaposliti svog zeta ili ne, iako sam se sada vratio iz SAD-a. Sve mora biti po proceduri i zakonu, to će provjeriti stručne službe. Ako nije, snosit će sankcije.” kazao je.

Novinar je ustvrdio kako se priča da Milan Bandić “amenuje” svako zaposlenje pa je čudno kako mu je promaklo zaposlenje dinastije Nevistić.

Ja “amenujem” najodgovornije funkcije u Gradu Zagrebu i tu sam suveren. Snosim posljedice, dobre ili loše. Znači, ono što je u djelokrugu rada gradonačelnika, najisturenije funkcije u Gradu i Holdingu, u mojoj je domeni, ja o tome suvereno odlučujem. A sustavno je pravo svakoga da konkurira za radno mjesto, bez obzira na to kako se zove, koje je boje kože i kojoj političkoj opciji ili pripada ili ne pripada.” odgovorio mu je Bandić.

Komentari