Bandić vrbuje: Kako bi ‘eliminirao’ Brunu Esih okrenut će se ovim zastupnicima?

Screenshot: Facebook

Gradski zastupnici smatraju kako je ovo Bandićeva taktika kojom bi deplasirao petorku iz redova Brune Esih.

Nakon prebjega SDP – ovog Radenka Tomića “bandićevcima” počelo se špekulirati kako zagrebački gradonačelnik kreće u vrbovanje oporbenih zastupnika. Gradski zastupnici smatraju kako je ovo Bandićeva taktika kojom bi deplasirao petorku iz redova Brune Esih.

Podsjetimo, nakon što se na web stranicama Gradske skupštine pojavila informacija da je Radenko Tomić član Bandićeve stranke, oglasio se i šef SDP – a Davor Bernardić, ustvrdivši da je Radenko Tomić prešao u stranku Milana Bandića jer je, prema vlastitoj izjavi, bio prisiljen potpisati ugovor o radu s 3000 kuna manjom plaćom, s kojom ne bi mogao pokriti ni ratu kredita.

A da Milan Bandić traži kombinaciju u kojoj ga “u raljama” neće držati Esih i Hasanbegović potvrdilo se još i tijekom samih pregovora o većini s njihovom petorkom. Zagreb.info je početkom srpnja pisao o Bandićevim pokušajima da Darinka Kosora nagovori da zastupnici Sandre Švaljek i HDZ tvore većinu u Skupštini.

>>>Bandić sprema zaokret: Odbit će Esih i Hasanbegovića, u suradnju ide s dojučerašnjim neprijateljem?

Kosor na to nije pristao te je na naš upit rezolutno odbacio bilo kakvu pomisao na suradnju s Milanom Bandićem. Upravo zbog ovoga, nisu za čuditi najnovija vrbovanja od strane zagrebačkog gradonačelnika. Budući da s HDZ – ovcima već surađuje, za očekivati je bilo da se okrene ka SDP – u.

U njihovim redovima za Bandića je plodno tlo, ako se uzmu u obzir SDP – ovci koji su na Bandićevoj platnoj listi. Gotovo polovica predsjedništva zagrebačkog SDP – a zaposlena je u Gradskoj upravi ili Holdingu.  Primjerice, Tamara Čubretović, SDP – ova gradska zastupnica ujedno je zaposlenica Holdinga, a Draženko Pandek umjesto kojega je Radenko Tomić ušao u Skupštinu,  zaposlenik je Gradskog ureda za poljoprivredu.

Osim trenutnih gradskih zastupnika, tu su još  Ljubica Hrgović, čiji je mandat u mirovanju, ali i Tihomir Barišić, vjenčani kum Davora Bernardića. U Zagrebačkom holdingu je zaposlena i Sanja Ožić,članica predsjedništva zagrebačkog SDP – a, ali i Ivan Kozolić te Marijan Pilaš.

Kako bilo, cijela vojska SDP – ovca mogla bi se naći u Tomićevoj situaciji, ako Bandić odluči da bi im trebao sniziti plaću. Ipak su krizna vremena.

 


Komentari