Bandić uzvraća udarac: ‘Milanoviću, sad ti pokaži memorandum’

Foto: Goran Mehkek / CROPIX

Nakon javne objave Memoranduma o razumijevanju, dokumenta koji definira odnose grada Zagreba kao naručitelja i tvrtke Eagle Hills iz Dubaija u vezi realizacije projekta “Grad u gradu”, svoj komentar dali su gotovo svi, od skupštinske oporbe do službenih priopćenja iz ureda Grada Zagreba. Čekao se samo komentar gradonačelnika Milana Bandića, no moglo se pretpostaviti da to nećemo čekati dugo.

Na konferenciji za medije Bandić je rekao kako je objava memoranduma odgovor na sve pritiske jer gradonačelnik ‘pritiscima teško odolijeva’. Što se tiče samog GUP-a, dodao je da će rasprava o Konačnom prijedlogu izmjena i dopuna Generalnog urbanističkog plana na dnevnom redu Gradske skupštine održati krajem listopada.

Bandić je rekao da će grad Zagreb odgovoriti na sve primjedbe građana, koje inače smatra smetnjama koje su prolongirale donošenje za GUP-a za mjesec dana. Ipak, uvjeren je da razvoj grada, barem kako ga on vidi, ide dalje i da ga primjedbe ne mogu zaustaviti.

“Zamislite, piše u novinama da Bandić želi graditi neboder od 200 katova koji će srušiti Most slobode, a ja kažem zašto 200, može 300 katova, a koji neće srušiti most. Jedino što je džabe u svijetu, pa i u Zagrebu je zrak, još jedino to ne plaćamo. Mene fascinira s kojom vi strašću pišete o jednom običnom papiru i o tome napravite cirkus. Mislite da je Bandić žmigavac koji će odustati”, rekao je u svom prepoznatljivom stilu zagrebački gradonačelnik.

Gradonačelnik Bandić opet je loptu pokušao prebaciti na državnu vlast, ne samo sadašnju već i prošlu. Spomenuo je bivšeg premijera i predsjedničkog kandidata Zorana Milanovića, koji je svojedobno Bandiću bio šef u SDP-u.

“Kako bi bilo dobro da vam Zoran Milanović da memorandum o razumijevanju s tvrtkom koja je gradila zračnu luku. Aj bogati dobijte to”, rekao je Bandić i dodao da su memorandumi neobvezujući i da se mogu dobiti samo od Grada Zagreba


Komentari