Bandić uvodi naplatu parkiranja za cijeli grad, a ZET nove cijene karata

Facebook

Zagrebački gradonačelnik smatra da ne možemo imati građane prvog i drugog reda.

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić planira uvesti naplatu parkiranja na području cijelog grada Zagreba, piše Media Servis.

Svoju je odluku pokušao pojasniti sljedećim riječima: “Plan je da u cijelom gradu uvedemo parkiranje sa simboličnim cijenama s popustima i popularnim kartama za naše sugrađane. Oni koji kupuju garaže i investiraju 30 godina unaprijed u parkirno mjesto i oni koji nisu kupili garaže, a parkiraju na javnim površinama, da budu ravnopravni. Ne možemo imati građane prvog i drugog reda.”

Zagrebački gradonačelnik istaknuo je da parkirališna mjesta koštaju grad Zagreb, koji ih održava, kao i čišćenje snijega i javnih prostora.

To je javni prostor grada i treba napraviti reda s povlaštenim cijenama za građane“, dodao je Bandić.

ZET planira uvesti nove cijene karte

Međutim, to nije jedina novost već su promjene došle i do Zagrebačkog holdinga, točnije ZET-a.

Naime, ZET planira uvesti nove cijene karte. Tako bi se vvela karta za šest kuna za sat vremena vožnje, a ukinula bi se ona od 10 kuna. Razlog je pad prihoda ZETa- nakon što je početkom godine, a uoči lokalnih izbora, uvedena polusatna karta za četiri kune.

“Mi ćemo do konca tjedna izići s tom informacijom. Kada smo uveli kartu od 4 kune to je bio probni rok da vidimo kako će to funkcionirati. Nije problem samo tih 18 milijuna kuna koje smo ubrali manje u ovih šest mjeseci, nego je problem je u tome da nađemo pravi optimum intervala od 4 do 10 kuna”, kazao je Bandić.

Zagrebački gradonačelnik odbio je reći hoće li se ovom odlukom ukinuti tramvajska karta od četiri kune, o čemu se već neko vrijeme priča.


Komentari