Bandić u TV intervjuu: Ministarstvu smo dali pet uvjeta u vezi novog Zakona o obnovi

Foto: Bruno Konjevic / CROPIX

”Sve se promijenilo 25. veljače s prvim slučajem zaraze i 22. ožujka s potresom, to nitko nije mogao predvidjeti. Među prvima smo napravili set mjera koji je primjer za cijelu Hrvatsku, posebno kad je riječ o obrtnicima, oslobađanjem najamnine i komunalne naknade. Najugroženijma smo osigurali krov nad glavom, rekao je Bandić u svom gostovanju u emisiji RTL Danas te dodao kako će građani odlučiti o tome vodi li on grad u pravom smjeru.

”Ispričavam se zbog medija koji su izrezali moju izjavu iz konteksta. Rekao sam da idemo s izmjenom zakona prema Vladi i da se nije dovoljno ulagalo od strane grada, države i građana. Znate li na koliko škola imamo crvene naljepnice? Dvije osnovne i srednje škole i dva vrtića. Imamo 90 posto uporabljivih ili neoštećenih zgrada, 8,6 posto privremeno neuporabljivih i manje od jedan posto neuporabljivih”, istaknuo je Bandić u popularnoj emisiji.

”Budući da smo dali pet, ne primjedbi, nego preduvjeta, Ministarstvu koje priprema prijedloge novog Zakona… Nabrojat ću svih pet – da je životan, provediv i realan, pravedan, transparentan i usuglašen sa strukom. Situacija je sljedeća, radit ću ovo i narednih godina… Nisam sijač iluzija ni prodavač magle. Grad će obnoviti svoje, sto posto. Svoju imovinu, kojoj je vlasnik…”, komentirao je prvi čovjek grada posljedice potresa, a osvrnuo se i na drugu veliku krizu u državi, onu s koronavirusom.

Neće grom u koprivu”, rekao je Bandić šaljivo i tako objasnio zašto se on nije testirao na opaki virus.

U emisiji su se osvrnuli i na to da mnogi tvrde kako je ovo kraj Milana Bandića, a gradonačelnik nije ostao dužan.

”Građani će odlučiti. Demokracija je, svi imaju pravo na stav, tako je to u demokraciji. To nije savršen sustav, ali je najmanje loš, to moraju znati ljudi iz oporbe, ali i oni koji obnašaju dužnost. To je teže nego biti u oporbi. Ako ikad budu u prilici zamijeniti Milana Bandića, neka budu korektni. Mudar gradonačelnik, koji ponekad zna biti i Milan Bandić, prihvatit će svaki konstruktivan prijedlog. Kraj Milana Bandića neće tako brzo doći, o tome će odlučiti dragi Bog. I birači. Bog uzima najbolje, zato neće još uvijek mene“, zaključio je za kraj.


Komentari