Bandić ‘spustio’ Hasanbegoviću: ‘Ako nastaviš, bavit ćeš se samo prošlošću!’

FOTO: Edina Zuko/PIXSELL

Milan Bandić oštro napao svog koalicijskog partnera Zlatka Hasanbegovića.

“Neka pusti Masaryka na miru. Ne on, nego bilo tko. I neka nas ne svađa s našim prijateljima iz Europe. Revizija povijesti nije ekskluzivno pravo Hasanbegovića, niti ijednog vijećnika u Gradskoj skupštini. Ako se tako nastavi, onda će on uskoro raditi samo to što radi – baviti se prošlošću”, rekao je Bandić u srijedu na Radio Sljemenu.

“Pogubno bi bilo za Hrvatsku da povjesničari vode državu, a političari da tumače povijest”, naglasio je.

Bandićev stav za Jutarnji list kratko je komentirao Hasanbegović.

“Birači su ti koji odlučuju o budućim profesijama današnjih političara. U načelu se slažem s Bandićem i u njegovim riječima ne prepoznajem sebe, posebno oko priče o Masaryku budući da to nije moj prijedlog, nego raniji prijedlog HDZ-a i uglednog akademika Ranka Marinkovića. Snažno podržavam mišljenje da nekompetentni političari ne bi trebali tumačiti povijest, a posebno oni koji ne znaju razliku između Ive Lole Ribara i Gorana Kovačića”, rekao je Hasanbegović.

Kao što smo već pisali, čini se kako Bandić ima ozbiljnih problema u Gradskoj skupštini. Naime, Tomislav Jonjić iz stranke Neovisni za Hrvatsku kazao nam je kako će Neovisni za Hrvatsku biti protiv prijedloga vraćanja biste Ive Lole Ribara zato što taj prijedlog ne spada u 17 točaka ugovora koji ih veže. Uz bistu, postavlja se i pitanje Masarykove te samim time daljnje suradnje.

Iz HDZ-a se ograđuju tvrdeći da daljnja suradnja Bandićeve i Hasanbegovićeve stranke ne ovisi o njima.

Hoće li Bandićeve nove biste i pokušaj ‘iskupljenja’ za Tita ugroziti suradnju s Hasanbegovićem znat ćemo vrlo brzo.


Komentari