Bandić se usporedio s Trumpom i ponovio: ‘Sve će se otkriti krajem rujna’

Foto: Ranko Suvar / CROPIX

Gradonačelnik Zagreba i predsjednik Stranke rada i solidarnosti Milan Bandić održao je konferenciju za novinare na kojoj je rekao da će njegova stranka podržavati vladajuću većinu u Hrvatskom saboru dok god budu partnerski surađivali s Vladom na projektima. U jednom trenutku usporedio se i s predsjednikom SAD-a.

“Vladajuća većina u Saboru će imati većinu dok god budemo partnerski surađivali s Vladom na projektima od interesa za građane Grada Zagreba i Republike Hrvatske”, poručio je Bandić okupljenim novinarima.

Što se tiče konkretnih pitanja, poput podrške ministru zdravstva Milanu Kujundžiću, protiv kojeg je dio oporbe pokrenuo postupak za izglasavanje povjerenja, zagrebački gradonačelnik rekao je da je to u rukama premijera Andreja Plenkovića.

“Nikada nismo stigmatizirali nikoga i pljuvali nikoga”, izjavio je gradonačelnik.

Brojna pitanja ticala su se i predsjedničkih izbora te potencijalne Bandićeve kandidature, no novinari nisu dobili puno odgovora. Gradonačelnik nije želio odgovarati na pitanja o tome koga će njegova stranka poduprijeti na predstojećim predsjedničkim izborima ili hoće li se on osobno kandidirati ponovivši da će to otkriti krajem rujna, koji je sve bliže.

Gradonačelnik Bandić u jednom se trenutku usporedio i s američkim predsjednikom Donaldom Trumpom. Zatražio je veću govornicu na koju će stati svi mikrofoni medijskih kuća jer, kako je kazao, i Trump kada se obraća naciji nikad ne sjedi u znak poštivanja prema drugima.


Komentari