Bandić se dogovorio s ugostiteljima: ‘Advent će se održati, nema zatvaranja kafića’

Foto: Grad Zagreb

Ugostitelji su sjeli za stol s gradonačelnikom Milanom Bandićem. Kazali su kako je gradonačelnik izašao ususret njihovim zahtjevima.

“Gradonačelnik je uputio produženje mjera za sve obrtnike i ugostitelje da se oslobode plaćanja najma i javnih površina, oni koji unajmljuju prostor od grada, kao i smanjenje komunalne naknade 30 posto. Bilo bi super da i država isto napravi. Nadamo se da će se to produžiti do proljeća.

Mi želimo uspostaviti kontakt sa Stožerom, da se Advent realizira i da se napravi na način da nema javnog prijevoza oko Adventa. Stožer je rekao da se trebamo pridržavati mjera,nema zatvaranja ugostiteljskih objekata – to je dogovor”, rekao je Marin Medak.

Iz Holdinga se složila glasnogovornica s Medakom.

“Stojimo ugostiteljima na raspolaganju. Imat ćemo radne sastanke, već smo načeli temu, udruženje ugostitelja se ponudilo da sudjeluju u razgovorima i to s potpunim pravom. Što se tiče Adventa, specifična je situacija ove godine, uz poštivanje mjera održat ćemo ga. Neće moći biti na razini kao proteklih godina, ali sve detalje ćemo tek dogovoriti”, rekla je.

Tražili su da se ukine porez na potrošnju, da se oslobode parkirna mjesta kraj lokala za drivein ako gosti samo žele pokupiti hranu, postavljanje grijanja na terase, a dogovarali su se i o stvarima za organizaciju zagrebačkog Adventa.

Ključni zaključak o Adventu je to da će se održati, ali u manjem obujmu nego prijašnjih godina.

Podsjetimo, Bandić je na svom Facebook profilu poručio kako su ”zagrebački kafići i restorani duša ovog grada’.

ZAGREB MORA ŽIVJETI, PODRŠKA NAŠIM UGOSTITELJIMA!

Kao zagrebački gradonačelnik, ali i kao građanin hrvatske metropole…

Objavljuje Milan Bandić Gradonačelnik ZagrebaČetvrtak, 15. listopada 2020.

 


Komentari