BANDIĆ RANOM ZOROM OBEĆAO: ‘Osobno ću nadzirati rad Zimske službe’

Igor Kralj/PIXSELL

Treći stupanj pripravnosti.

U subotu, u jutarnjim satima u središnjoj bazi zagrebačke Zimske službe na Žitnjaku održan je operativni stožer Zimske službe što ga je sazvao gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić.

“Operativno, organizacijski i tehnički gledano, Zagreb je među prvim gradovima u Europi kad je u pitanju spremnost i učinkovitost zimske službe, a ove smo godine, kao i prijašnjih, spremni na sve izazove”  rekao je gradonačelnik Bandić.

Napomenuo je da za sutrašnju proslavu 25. obljetnice međunarodnog priznanja RH zagrebački trgovi, trase javnog prijevoza, prilazi grobljima i ulice moraju biti čiste, te da će on osobno nadzirati rad Zimske službe u nadolazećem razdoblju.

Voditelj podružnice Zagrebačke ceste, u okviru koje djeluje Zimska služba, Ante Todorić, naglasio je da su sve ekipe u trećem stupnju pripravnosti te da je jučer, osim čišćenja prometnica, izvršeno i preventivno posipavanje cesta. Svih 259 ekipa bilo je na terenu.

Unatoč podnevnim oborinama, čulo se, tijekom jučerašnjeg dana nije bilo problema u prometovanju gradskim prometnicama, a kako se očekuju nove padaline ekipe su i dalje konstantno na terenu.


Komentari