Bandić primio čovjeka koji je kažnjen zbog aktiviranja eksplozivne naprave na Trgu

Zagreb.hr

Policija ih je brzo uhitila, a Strikoman je dobio kaznu od 60.000 kuna te je morao odraditi 730 sati za opće dobro.

Povodom obilježavanja 10. godišnjice tragedije na Kornatima, zagrebački gradonačelnik Milan Bandić sa suradnicima primio je u Gradskoj upravi predstavnike organizatora projekta Srce Kornatsko – predsjednika i zamjenika DVD-a Vodice Antu Sladoljeva i Grgu Skočića, Tajnika MNK Heroji 2007. Tomislava Strikomana te predsjednicu Udruge Krijesnica Mirelu Stanić Popović.

Podjsetimo, Tomislav Strikoman  je poznat kao “bombaš” s Trga bana Jelačića. On je, s još nekoliko svojih prijatelja, 23. siječnja 2014. na Trgu bana Jelačića postavio improviziranu ekspolozivnu napravu. Nakon eksplozije optuženi su navodno otišli na sendvič, a zatim su se kod prolaznika raspitivali o eksploziji.

Policija ih je brzo uhitila, a Strikoman je dobio kaznu od 60.000 kuna te je morao odraditi 730 sati za opće dobro.

Projekt Srce Kornatsko

Projektom Srce Kornatsko u čitavoj će se Hrvatskoj 27. kolovoza istovremenim puštanjem lampiona i balona u zrak obilježiti 10. godišnjica kornatske tragedije, rekao je nakon sastanka predsjednik DVD-a Vodice. U okviru projekta prikupljat će se donacije za Udrugu Krijesnica – djecu oboljelu od malignih bolesti. Tim činom na simboličan način ujedinit ćemo Hrvatsku u počast našim vatrogascima, dodao je predsjednik Sladoljev.

Zahvalivši svima koji sudjeluju i koji će se uključiti u humanitarnu akciju, predsjednica Udruge Krijesnica istaknula je da prikupljena sredstva planiraju iskoristiti za rehabilitacijske programe za djecu koja se liječe od malignih bolesti, a jedan od njih je i rehabilitacijski kamp koji se tradicionalno po završetku školske godine održava u Fužinama.

Zagreb.info je poslao upit Gradu Zagrebu jesu li upoznati s činjenicom da je gradonačelnik primio čovjeka koji je kažnjen zbog aktiviranja naprave na Trgu, no do zaključenja teksta odgovor nismo dobili.


Komentari